Manieren om back-ups te maken van bestanden, gegevens en instellingen

Bezorgd dat je belangrijk materiaal verliest van de HTC 10? Maak een back-up van de HTC 10 voordat je inhoud verwijdert uit het geheugen, een reset naar fabriekswaarden of een upgrade naar een nieuwe telefoon uitvoert.

Back-up in de cloud

Gebruik je Google-account om automatisch back-ups te maken van appgegevens en -instellingen, inclusief Wi‍-Fi-wachtwoorden voor Google Drive. Zie Een back-up maken van de HTC 10.

Gebruik Google Foto's om automatisch een back-up te maken van je foto's en video's.

HTC Sync Manager

Gebruik HTC Sync Manager voor het importeren van muziek, foto's en video's van de HTC 10 naar je computer. Je kunt ook lokaal opgeslagen contacten en afspeellijsten tussen de HTC 10 en je computer synchroniseren.

Op gelijke wijze is HTC Sync Manager een goed alternatief als je geen back-up wilt maken van je accounts, instellingen en andere persoonlijke inhoud naar de cloud. Je kunt het gebruiken om op je computer back-ups te maken van de HTC 10.

Ander back-up opties

Als je wilt, kun je een aparte back-up maken van je gegevens of bestanden.

Sommige apps stellen je in staat om een back-up van gegevens te maken op de geheugenkaart—als het wordt gebruikt als verwijderbare opslag—zodat je ze gemakkelijk kunt herstellen na een reset naar fabriekswaarden. Zorg er gewoon voor dat je de geheugenkaart niet wist wanneer je een reset naar fabriekswaarden uitvoert.

Bij bepaalde apps kun je in staat zijn om het telefoongeheugen te gebruiken voor het maken van een back-up van en het herstellen van app-gegevens. Als een app een probleem veroorzaakt en je moet de gegevens ervan wissen in een poging om het probleem op te lossen, maak je eerst een back-up van de app-gegevens naar het telefoongeheugen.

Een backup maken Procedure
Berichten Gebruik je HTCBerichten, dan kun je een backup maken van de tekstberichten naar de geheugenkaart of het geheugen van de telefoon, of ze opslaan als bijlage bij email.
Contacten
  • Sla contacten en andere persoonlijke gegevens in je online-accounts op zodat je ze alleen maar hoeft te synchroniseren als je naar een andere telefoon overgaat.
  • Als je contacten lokaal hebt opgeslagen in de app Contacten, exporteer je ze naar de geheugenkaart of het telefoongeheugen.
Bestanden Sluit HTC 10 aan op je computer als schijfstation om bestanden handmatig te kopiëren en plakken naar je computer.
Andere gegevens Bekijk andere apps om te kijken of deze ondersteuning bieden voor het exporteren van gegevens naar de geheugenkaart of het telefoongeheugen.