Selfies

Huidaanpassingen toepassen met Live Makeup

Werk je huid bij voordat je een selfie maakt. Live Makeup maakt je huid in real time glad.
Belangrijk: Live Makeup wordt uitgeschakeld wanneer automatische HDR is ingeschakeld.
  1. Tik in het beginscherm op het camerapictogram om de app Camera te openen.
  2. Ga naar de modus Selfie-foto. Zie Een vastlegmodus kiezen voor details.
  3. Als je de afstelbalk Live Makeup niet ziet in het Viewfinder-scherm, tik je op voor het openen van het uitschuifmenu, en tik vervolgens op .
  4. Voor het wijzigen van de mate van gladmaken van de huid, sleep je aan de afstelschuifbalk.
Tip: Bij de volgende keer dat je selfies wilt maken zonder Live Makeup te gebruiken, tik je op voor het openen van het uitschuifmenu, en tik vervolgens op voor het uitschakelen van Live Makeup.

Automatisch selfies maken

Blijf stilstaan om een auto selfie te maken, of glimlach! Je hoeft deze optie alleen maar in te schakelen in de camera-instellingen.
  1. Tik in het beginscherm op het camerapictogram om de app Camera te openen.
  2. Ga naar de modus Selfie-foto. Zie Een vastlegmodus kiezen voor details.
  3. Tik op om het uitschuifmenu te openen.
  4. Tik op Instellingen > Camera opties.
  5. Selecteer de optie Automatisch vastleggen van selfie en tik vervolgens buiten het uitschuifmenu om het te sluiten.
  6. Poseer en plaats jezelf op het Viewfinder-scherm.
  7. Om je selfie automatisch te nemen, kijk je naar de camera op de voorkant en dan:
    • Sta stil tot het witte vak groen wordt op het Viewfinder-scherm.
    • Of glimlach naar de camera. Houd de glimlach een paar seconden aan tot de foto is genomen.

Selfies maken met spraakopdrachten

Je kunt gemakkelijk selfie-foto's of -video's maken met gebruik van eenvoudige spraakopdrachten. Je hoeft deze optie alleen maar in te schakelen in de camera-instellingen.
Opmerking: Deze functie is wellicht niet in alle talen beschikbaar.
  1. Tik in het beginscherm op het camerapictogram om de app Camera te openen.
  2. Schakel over naar de modus Selfie-foto of Selfie-video. Zie Een vastlegmodus kiezen voor details.
  3. Tik op om het uitschuifmenu te openen.
  4. Tik op Instellingen > Camera opties.
  5. Selecteer de optie Stem vastleggen en tik vervolgens buiten het schuifmenu om het te sluiten.
  6. Poseer en plaats jezelf op het Viewfinder-scherm.
  7. Kijk naar de camera op de voorkant en:
    • Zeg Lach of Foto om een foto-selfie te maken.
    • Zeg Actie om een video-selfie te maken.
Tip: Je kunt tevens spraakopdrachten gebruiken met de hoofdcamera. Schakel over naar de modus Foto en selecteer vervolgens de optie Stem vastleggen in de camera-instellingen.

Foto's maken met de self-timer

Als je de Self-timer gebruikt, telt de app Camera af voordat het de foto maakt. Je kunt de afteltijd instellen.
  1. Tik in het beginscherm op het camerapictogram om de app Camera te openen.
  2. Kies de vastlegmodus die je wilt gebruiken. Zie Een vastlegmodus kiezen voor details.
  3. Tik op om het uitschuifmenu te openen.
  4. Tik op Timer om de afteltijd in te stellen.
  5. Tik op om de timer te starten. De camera neemt na het aftellen de foto.

De hoek van selfies omdraaien

Wil je de hoek van je opnames er net zo laten uitzien als hoe je jezelf op het zoekerscherm ziet?
  1. Ga naar de modus Selfie-foto. Raadpleeg Een vastlegmodus kiezen om te zien hoe je tussen verschillende opnamemodi wisselt.
  2. Tik op om het uitschuifmenu te openen.
  3. Tik op Instellingen > Camera opties.
  4. Zorg ervoor dat de optie Gespiegelde selfies opslaan wordt geselecteerd.