Tips voor het verlengen van de levensduur van de batterij

Hoe lang de batterij meegaat voordat hij herladen moet worden, is afhankelijk van je gebruik van de HTC 10. Probeer enkele van deze tips om te helpen bij het verlengen van de levensduur van de batterij.

De functies van energiebeheer gebruiken

• Schakel Energiebesparingsmodus en Extreme energiebesparingsmodus in Instellingen in.
  • Het monitoren van je batterijgebruik helpt bij het identificeren wat de meeste stroom gebruikt zodat je kunt kiezen wat hieraan te doen. Zie voor details Batterijgebruik controleren.

Je verbindingen beheren

• Schakel draadloze verbindingen, zoals mobiele gegevens, Wi‍-Fi of Bluetooth uit wanneer dit niet wordt gebruikt.
  • Zet GPS alleen aan wanneer een exacte locatie nodig is, zoals bij het gebruik van navigatie of op locatie gebaseerde apps. Zie Locatie-instellingen.
  • Schakel Vliegtuigmodus in als je geen draadloze verbindingen nodig hebt en geen gesprekken of berichten wilt ontvangen.

Je scherm beheren

De helderheid verlagen, het scherm in de slaapstand zetten als je het niet gebruikt, en het eenvoudig te houden helpt bij het besparen van batterijvermogen.

Je apps beheren

• Batterij-optimalisatie helpt bij het verlengen van de stand-bytijd van de batterij. Zie Batterij-optimalisatie voor apps.
  • Installeer de nieuwste software en applicatie-updates. Soms bevatten updates verbeteringen voor de prestaties van de batterij.
  • Verwijder apps die je nooit meer gebruikt of schakel ze uit.

Veel apps voeren processen uit of synchroniseren gegevens op de achtergrond ook als je ze niet gebruikt. Als er apps zijn die je niet meer nodig hebt, moet je ze verwijderen.

Als een app vooraf is geïnstalleerd en niet verwijderd kan worden, kan het uitschakelen van de app toch voorkomen dat hij voortdurend actief is of gegevens synchroniseert. Zie Een app uitschakelen.

Gegevensoverdracht en synchronisatie op de achtergrond beperken

Achtergrondgegevens en synchronisatie op de achtergrond kunnen veel van de batterij vragen als veel apps tegelijk synchroniseren op de achtergrond. Aanbevolen wordt om apps niet te vaak gegevens te laten synchroniseren. Bepaal welke apps kunnen worden ingesteld met een langere synchronisatietijd, of synchroniseer handmatig.

• Tik in Instellingen op Accounts en synchronisatie en controleer welke gegevenstypen in je online-accounts worden gesynchroniseerd. Als de batterij bijna leeg is, moet je de synchronisatie van bepaalde gegevens tijdelijk uitschakelen.
  • Als je veel e-mailaccounts hebt, overweeg dan om de synchronisatietijd van sommige accounts te verlengen.

Als je de app HTC Mail gebruikt, selecteer je een account, tik op > Instellingen > Synchroniseren, verzenden en ontvangen, en pas vervolgens gewoon de instellingen aan onder Synchronisatieplanning.

• Als je niet van de ene naar de andere plaats reist, synchroniseer dan alleen weerberichten van de huidige locatie in plaats van die voor alle genoemde steden. Open de app Weer en tik op om overbodige steden te verwijderen.
  • Selecteer widgets met zorg.

Sommige widgets synchroniseren doorlopend gegevens. Overweeg om degene van je beginscherm te verwijderen die niet belangrijk zijn.

• Tik in Google Play Store op > Instellingen en tik dan op Apps automatisch updaten > Apps niet automatisch updaten als je de apps van Google Play Store handmatig kunt updaten.

Meer tips

Probeer deze tips eens om nog meer energie uit je batterij te halen:

• Verlaag het volume voor beltonen en media.
  • Minimaliseer het gebruik van trillen of geluids-feedback. Tik in Instellingen op Geluid en kies welke je niet nodig hebt en kunt uitschakelen.
  • Controleer de instellingen van je apps omdat je mogelijk nog meer opties kunt vinden om de batterij te optimaliseren.