Een back-up maken van de HTC 10

Maak automatisch een back-up van de HTC 10 naar Google Drive zodat je inhoud, zoals appgegevens en -instellingen, kunt herstellen na een fabrieksreset of als je gegevens terugzet op een andere HTC-telefoon.
  1. Veeg in het Beginscherm omhoog en tik dan op Instellingen > Back-up maken en opnieuw instellen.
  2. Tik op Back-up van mijn gegevens maken.
  3. Tik op de schakelaar Aan/Uit om het in te schakelen, en tik vervolgens op .
  4. Zorg ervoor dat Automatisch terugzetten is ingeschakeld.

Hiermee kunnen gegevens en instellingen van apps worden teruggezet wanner je de app opnieuw installeert op de HTC 10.

Tip: Voor het selecteren van een andere back-up account dan je primaire Google-account, tik je op Back-up account en selecteer vervolgens een andere Google-account. Je kunt ook tikken op Account toevoegen voor het toevoegen van een nieuwe Google-account voor je back-up.

Van welk soort gegevens kan een back-up worden gemaakt?

Op telefoons waarop Android 8 wordt uitgevoerd, zijn dit de items waarvan je een back-up kunt maken met je Google-account:

Startscherm Achtergrond
Lijst met apps
  • Apps geïnstalleerd via Google Play Store.
  • De rastergrootte, sorteervolgorde en app-mappen van het app-scherm die je hebt gemaakt in de weergave Aangepast.
Toepassingsgegevens en instellingen
  • Sms-tekstberichten.
  • Oproepen.
  • Google Agenda- en Gmail-instellingen.
  • Gegevens die zijn gesynchroniseerd met je Google-account, zoals Google contacten en gebeurtenissen in de agenda.
  • Gegevens in HTC-apps, zoals contacten in de app Contacten die je hebt opgeslagen op de telefoon, stadslijst voor Klok en Weer en e-mailaccounts in de app Mail.
  • Gegevens en instellingen in externe apps, afhankelijk van het feit of deze apps dit toestaan.
Apparaatinstellingen Beltonen, Wi‍-Fi-netwerken en de wachtwoorden daarvoor, en bepaalde apparaatinstellingen.

Automatische back-up maakt periodiek een back-up van je telefoon naar een privémap in Google Drive. Dit vindt om de 24 uur plaats wanneer de telefoon inactief is, wordt opgeladen en verbonden is met een Wi‍-Fi-netwerk.

Back-upgegevens tellen niet mee voor je Google Drive-opslagquota. Van grote bestanden of bestanden die ontwikkelaars van apps hebben gekozen om uit te sluiten uit de service, wordt geen back-up gemaakt.

Opmerking: Het herstellen van je achtergrond van je oude telefoon kan afhankelijk zijn van compatibiliteit van schermresolutie van zowel je oude telefoon als HTC 10.