Vingerafdrukscanner

Je kunt de HTC 10 snel wekken en ontgrendelen met je vingerafdruk. Je kunt maximaal 5 vingerafdrukken.

Volg deze tips bij het instellen en gebruiken van de vingerafdrukscanner:

• Zorg er voor dat je vinger en de vingerafdrukscanner droog en schoon zijn.
  • Gebruik je hele vingerkussen, inclusief de zijkanten en de punt.
  • Bij het vastleggen van je vingerafdruk raak je de scanner aan tot deze trilt.
  • De vingerafdrukscanner heeft een leesbaarheid van 360° — je kunt een geregistreerde vinger onder elke hoek op de scanner leggen om het scherm te ontgrendelen of om de HTC 10 te ontgrendelen.
Opmerking: Mogelijk kun je de vingerafdrukscanner niet instellen op ontgrendelen van de HTC 10 als je bent aangemeld bij een Exchange ActiveSync account waarvoor je een afwijkende optie voor schermvergrendeling moet instellen (zoals een wachtwoord). Informeer bij je Exchange Server administrator of je Exchange ActiveSync account de vingerafdrukscanner ondersteunt.

Voor het eerst een vingerafdruk toevoegen

1. Veeg vanaf het Startscherm omhoog en zoek naar en tik op Instellingen > Vingerafdrukscanner.
  2. Tik op Vingerafdruk toevoegen.

Al je nog geen schermvergrendeling hebt ingesteld, wordt je gevraagd een back-uppatroon, pincode of wachtwoord te kiezen en in te stellen voor het ontgrendelen van je telefoon. Zie Een schermvergrendeling instellen.

3. Als je dat wordt gevraagd, kies je hoe je de inhoud van een melding wilt weergeven wanneer je telefoon vergrendeld is en tik je op Gereed.
  4. Raak de vingerafdrukscanner aan of tik op Starten.
  5. Plaats de vinger die je wilt gebruiken op de scanner tot deze trilt en til dan je vinger op.
  6. Raak de scanner meerdere malen aan tot de vingerafdruk is geregistreerd. Je krijgt het beste resultaat als je je vinger in dezelfde richting houdt bij het aanraken van de scanner.
  7. Tik op Gereed nadat je vingerafdruk is geregistreerd.
Je kunt de telefoon nu snel wekken en ontgrendelen met je vingerafdruk.
Belangrijk: Je moet je back-up vergrendelpatroon, PIN-code of wachtwoord invoeren als de scanner je vingerafdruk na vijf pogingen niet herkent. Je hebt slechts 10 extra pogingen voordat je gegevens worden gewist van de telefoon.

Instellingen vingerafdrukscanner

Er zijn bepaalde dingen die je kunt doen met de vingerafdrukscanner met of zonder toegevoegde vingerafdruk. Je kunt deze functies in- en uitschakelen in Instellingen.
  1. Veeg vanaf het Startscherm omhoog en zoek naar en tik op Instellingen > Vingerafdrukscanner.
  2. Typ je patroon, PIN-code of wachtwoord.
  3. Als je de vingerafdrukscanner aanraakt, vind je hieronder functies die zouden werken, zelfs zonder toegevoegde vingerafdruk. Je kunt deze functies in- of uitschakelen:
    • Scherm wekken: Activeert het vergrendelscherm.
    • Tik om een selfie te maken: Maakt selfies terwijl je de modus Selfie-foto of Selfie-video gebruikt in de Camera-app van HTC. De functie is alleen beschikbaar op telefoons die de vingerafdrukscanner op het achterpaneel hebben.
  4. Je vingerafdrukken beheren:
    • Tik op Vingerafdruk toevoegen om een of meer vingerafdrukken die je kunt gebruiken voor het ontgrendelen van je telefoon, toe te voegen.
    • Selecteer of wis Trillen bij scannen, afhankelijk van het feit of je een trilling wilt voelen wanneer je de vingerafdrukscanner aanraakt.
    • Tik op een opgenomen vingerafdruk om deze te hernoemen of wissen.
    • Tik op Vingerafdrukscanner opnieuw instellen om alle geregistreerde vingerafdrukken te wissen.