Wat doet Google Play Protect en hoe kan ik controleren of het is ingeschakeld?

Google Play Protect helpt je je telefoon te beschermen tegen potentiële schadelijke apps.

Wanneer het is ingeschakeld, kan je telefoon de installatie van apps blokkeren en apps verwijderen als veiligheidsrisico's worden gedetecteerd.

1. Ga naar Instellingen > Google > Beveiliging.
  2. Tik onder Beveiligingsstatus op Google Play Protect.
  3. Als dit nog niet is ingeschakeld, tik je op Apparaat scannen op veiligheidsrisico's om Google Play Protect in te schakelen.