Hoe bespaart Stand-by app in Android batterijspanning?

Op telefoons met Android 6 of later worden apps die inactief zijn terwijl het scherm is ingeschakeld, in de modus Stand-by app geplaatst om te helpen bij het besparen van batterijspanning. Een app gaat naar de modus Stand-by app onder de volgende voorwaarden:
  • Je laadt de telefoon niet op.
  • Je hebt de app een aantal dagen niet geopend of gebruikt.
  • Er zijn geen activiteiten op de voorgrond actief. De app speelt bijvoorbeeld geen muziek af en streamt geen inhoud.
  • De app heeft geen hangende meldingen.

Gedurende Stand-by app heeft een inactieve app tenminste eenmaal per dag netwerktoegang. Activiteiten zoals synchronisatie van apps worden uitgesteld totdat netwerktoegang beschikbaar is.