Ik blijf steeds gevraagd worden om toestemming te verlenen bij het gebruik van apps. Hoe komt dat?

Android 6 en later heeft de manier verbeterd waarop apps toegang worden gegeven tot bepaalde gegevens of functies, zoals contacten of de microfoon. Wanneer je apps voor de eerste keer opent, word je gevraagd om toestemming te verlenen, zodat je meer controle hebt over de apps die geautoriseerde toegang hebben. Dit helpt bij het beschermen van je telefoon en privacy.
  • Wanneer je Weigeren kiest, kun je de app wellicht niet gebruiken en heb je wellicht geen toegang tot de volledige functionaliteit.
  • Als je vermoedt dat een bepaalde app kwaadaardig is of onnodige toestemmingen vraagt, moet je Weigeren kiezen om je telefoon te beschermen.
  • Als je een app niet kunt openen of problemen ervaart met enkele van de functies, heb je wellicht enkele app-toestemmingen geweigerd.

Hoe wijizig ik de app-machtigingen?

1. Gebruik een van de volgende methodes:
    • Tik op Apps en meldingen > App-info.
    • Tik op Applicaties.
  2. Tik op de app die je wilt configureren.
  3. Tik op Machtigingen en kies vervolgens de toestemmingen om in te schakelen.
Tip: In Android 7 of later, kun je ook het app-pictogram ingedrukt houden, op Information icon tikken en vervolgens op Machtigingen tikken.