Tips voor het verlengen van de levensduur van de batterij

Hoe lang de batterij meegaat voordat hij herladen moet worden, is afhankelijk van je gebruik van de HTC Desire 628 dual sim. Het energiebeheer van de HTC Desire 628 dual sim helpt de levensduur van de batterij te verlengen.

Als je meer beheer wilt door zelf de instellingen aan te passen, kun je een paar van deze tips voor batterijbesparing gebruiken.

Controleer het batterijgebruik

Door je batterijgebruik te bewaken, kun je bepalen wat de meeste energie gebruikt zodat je kunt kiezen wat je er aan kunt doen. Zie voor details Batterijgebruik controleren.

Je verbindingen beheren

• Schakel draadloze verbindingen, zoals mobiele gegevens, Wi‍-Fi of Bluetooth uit wanneer dit niet wordt gebruikt.
  • Zet GPS alleen aan wanneer een exacte locatie nodig is, zoals bij het gebruik van navigatie of op locatie gebaseerde apps. Zie Locatiediensten in- of uitschakelen.
  • Als de optie Slaapstand in Instellingen > Energie is ingeschakeld, schakelt de telefoon bij lage piektijden de gegevensverbinding uit nadat het scherm 15 minuten uitgeschakeld is geweest en er geen netwerkactiviteit plaatsvindt (geen downloads, streamen of datagebruik). De gegevensverbinding wordt hervat als je het scherm weer activeert.
  • Schakel Vliegtuigmodus in als je geen draadloze verbindingen nodig hebt en geen gesprekken of berichten wilt ontvangen.

Je scherm beheren

De helderheid verlagen, het scherm in de slaapstand zetten als je het niet gebruikt, en het eenvoudig te houden helpt bij het besparen van batterijvermogen.

• Gebruik automatische helderheid (standaard) of verlaag de helderheid met de hand.
  • Stel een kortere tijd in voor de schermtime-out.
  • Gebruik geen live achtergrond voor je beginscherm. Animatie-effecten zijn leuk om aan anderen te laten zien, maar ze slurpen je batterij leeg.

Je achtergrond veranderen naar een effen zwarte achtergrond helpt ook een beetje. Hoe minder kleur wordt weergegeven, des te minder de batterij wordt gebruikt.

Zie voor meer details Instellingen en beveiliging en Aanpassen.

Je apps beheren

• Installeer de nieuwste software en applicatie-updates. Soms bevatten updates verbeteringen voor de prestaties van de batterij.
  • Verwijder apps die je nooit meer gebruikt of schakel ze uit.

Veel apps voeren processen uit of synchroniseren gegevens op de achtergrond ook als je ze niet gebruikt. Als er apps zijn die je niet meer nodig hebt, moet je ze verwijderen.

Als een app vooraf is geïnstalleerd en niet verwijderd kan worden, kan het uitschakelen van de app toch voorkomen dat hij voortdurend actief is of gegevens synchroniseert. Zie Een app uitschakelen.

Gegevensoverdracht en synchronisatie op de achtergrond beperken

Achtergrondgegevens en synchronisatie op de achtergrond kunnen veel van de batterij vragen als veel apps tegelijk synchroniseren op de achtergrond. Aanbevolen wordt om apps niet te vaak gegevens te laten synchroniseren. Bepaal welke apps kunnen worden ingesteld met een langere synchronisatietijd, of synchroniseer handmatig.

• Tik in Instellingen op Accounts en synchronisatie en controleer welke gegevenstypen in je online-accounts worden gesynchroniseerd. Als de batterij bijna leeg is, moet je de synchronisatie van bepaalde gegevens tijdelijk uitschakelen.
  • Als je veel e-mailaccounts hebt, overweeg dan om de synchronisatietijd van sommige accounts te verlengen.

Selecteer een account in de app Mail, tik op > Instellingen > Synchroniseren, verzenden en ontvangen, en pas de instellingen aan onder Synchronisatieplanning.

• Als je niet van de ene naar de andere plaats reist, synchroniseer dan alleen weerberichten van de huidige locatie in plaats van die voor alle genoemde steden. Open de app Weer en tik op om overbodige steden te verwijderen.
  • Selecteer widgets met zorg.

Sommige widgets synchroniseren doorlopend gegevens. Overweeg om degene van je beginscherm te verwijderen die niet belangrijk zijn.

• Tik in de Play Store op > Instellingen en wis Pictogram toevoegen aan startscherm om te voorkomen dat snelkoppelingen van apps op het startscherm automatisch worden toegevoegd wanneer je nieuwe apps hebt geïnstalleerd. Tik ook op Apps automatisch updaten > Apps niet automatisch bijwerken als je het geen probleem vindt om apps handmatig bij te werken van de Play Store.

Meer tips

Probeer deze tips eens om nog meer energie uit je batterij te halen:

• Verlaag het volume voor beltonen en media.
  • Minimaliseer het gebruik van trillen of geluids-feedback. Tik in Instellingen op Geluid en melding en kies welke je niet nodig hebt en kunt uitschakelen.
  • Controleer de instellingen van je apps omdat je mogelijk nog meer opties kunt vinden om de batterij te optimaliseren.