Meldingen

Meldings-LED

De meldings-LED:
  • Brandt groen als de HTC U12+‍ is aangesloten op adapter of computer en de batterij volledig is opgeladen.
  • Knipperend groen als een nieuwe melding binnenkomt.
  • Brandt oranje als de batterij wordt opgeladen.
  • Knippert oranje als het resterend batterijniveau te laag wordt.

Meldingenvenster

Meldingspictogrammen informeren je over nieuwe berichten, gebeurtenissen in de agenda, alarmen, en lopende activiteiten zoals het downloaden van bestanden.
Als je meldingspictogrammen ziet, open je het meldingenvenster om details van de ontvangen meldingen te bekijken.
Schuif vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om het meldingenvenster te openen.

Je kunt ook overal op het Startscherm omlaag vegen.

Screen showing the Notifications panel
  • Tik op de melding voor het openen van de bijbehorende app.
  • Sleep een enkele melding die je uit de lijst wilt verwijderen naar links of rechts.
  • Schuif twee vingers uit elkaar op de melding om het uit te vouwen en om meer details te bekijken, of om te kijken of er meer meldingen in gebundeld zitten. Schuif twee vingers samen op de melding om het weer te minimaliseren.
  • Bij sommige meldingen kun je direct actie ondernemen. Tik bijvoorbeeld op een melding van een gemiste oproep om terug te bellen of te antwoorden met een SMS-bericht.
  • Als je meerdere meldingen hebt, schuif je door het lijstscherm om ze allemaal te zien.
  • Voor het verwerpen van alle niet-persistente meldingen, tik je op Alles wissen.
  • Voor het wijzigen van de app-meldingen die je wilt ontvangen, tik je op Meldingen beheren. Je kunt ook sommige meldingen in de sluimerstand zetten om ze tijdelijk te verwijderen. Zie App-meldingen beheren voor meer details.

Meldingen laten sluimeren

Je kunt meldingen laten sluimeren om ze tijdelijk te verwijderen van de statusbalk en het meldingspaneel.
  1. Veeg vanaf boven in het scherm omlaag voor het openen van het Meldingenvenster.
  2. Schuif de melding langzaam naar rechts of links en tik dan op Snooze icon.
  3. Tik op Snooze dropdown arrow en kies dan hoe lang je de melding wilt laten sluimeren.
De sluimerende melding verschijnt opnieuw in de statusbalk en het meldingspaneel zodra de sluimertijd eindigt.

Pictogrambadges in- of uitschakelen

Sommige apps kunnen een punt weergeven wanneer ze meldingen hebben. Je kunt kiezen om deze pictogrambadges in of uit te schakelen.
  1. Veeg in het Beginscherm omhoog en tik dan op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Tik op de Aan/uit-schakelaar naast de optie Meldingsstipjes toestaan om het uit te schakelen.

App-meldingen beheren

Kies welke soort app-meldingen in te schakelen, uit te schakelen of op te heffen van je instellingen voor Niet storen.
  1. Veeg in het Beginscherm omhoog en tik dan op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Gebruik een van de volgende methodes:
    • Voor het kiezen van een app tik je op een app onder het gedeelte Recentelijk geopende apps. Of tik op Alle __ apps zien om uit meer apps te kiezen. Tik vervolgens op Meldingen.
    • Voor het kiezen van een app die je recentelijk meldingen heeft gestuurd, tik je op Meldingen. Onder het gedeelte Recentelijk verzonden tik je op de gewenste app. Of tik op Alle van de afgelopen 7 dagen zien om uit meer recente apps te kiezen.
  3. Tik op de schakelaar Aan/uit of selecteer het vakje naast de optie die je wilt schakelen.
App-meldingsinstellingen worden toegepast op meldingen in het Meldingsscherm en het vergrendelscherm.
Tip: Je kunt tevens een melding ingedrukt houden in het venster Meldingen of het vergrendelscherm voor het bekijken van de meldingsinstellingen die je kunt aanpassen.