Hoe verschilt de USB Type-C-connector van de micro-USB-connector op mijn oude telefoon?

Het belangrijkste verschil is dat USB Type-C omkeerbaar is en je kunt de connector horizontaal gericht plaatsen in de USB-/laadpoort van de telefoon en het werkt nog steeds.

Ben ik verplicht om de meegeleverde USB Type-C-kabel te gebruiken of kan ik een kabel van derden gebruiken?

HTC raadt je aan om de USB-kabel te gebruiken die werd meegeleverd met je telefoon voor optimale prestatie en compatibiliteit. Hoewel kabels van derden zouden moeten werken, kunnen er varianties zijn in vermogensoutput en dit kan leiden tot verslechterde prestatie of andere aan stroom gerelateerde problemen. Als je besluit om elders een USB-kabel te kopen, moet je kijken naar het logo van USB-IF-gecertificeerd. Ga naar http://www.usb.org/kcompliance/view om te kijken of je USB-kabel een USB-IF-certificering heeft ontvangen.

Kan ik een micro-USB naar USB Type-C-adapter gebruiken zodat ik mijn bestaande USB-kabels kan gebruiken?

Vergelijkbaar als bij USB-kabels van derden, is dit afhankelijk van het model en de kwaliteit van de adapter die je gebruikt. Deze adapters werken technisch gezien, hoewel je een verlies van oplaadsnelheid kunt zien en ze kunnen zelfs schade berokkenen aan je apparaat, kabel of oplaadbron. HTC ondersteunt en biedt geen specifiek merk USB-adapter aan.