Wat moet ik doen als mijn telefoon niet oplaadt?

Het scherm geeft normaliter, wanneer een telefoon wordt opgeladen, een oplaadpictogram weer, in de statusbalk als de telefoon is ingeschakeld, of in het midden van het scherm als de telefoon is uitgeschakeld. Het LED-meldingslampje gaat tevens branden.

Als het niet lijkt dat de telefoon wordt opgeladen, is het belangrijk om alle oplaadcomponenten te controleren om de oorzaak te vinden.

• Probeer je telefoon op te laden via een stopcontact en niet via een USB-poort op je computer. Sommige computers schakelen het opladen via USB-poorten uit om energie te behouden, waardoor kan worden voorkomen dat de telefoon oplaadt.
  • Zorg ervoor dat het stopcontact stroom levert aan de lader door het aansluiten van een ander apparaat dat van stroom wordt voorzien op het stopcontact.
  • Gebruik de originele HTC-lader en oplaadkabel die werden meegeleverd met je telefoon. Laders en kabels van derden werken wellicht niet goed en zouden je telefoon kunnen beschadigen.
  • Zorg ervoor dat er geen schade is, bijvoorbeeld knikken of rafels in het snoer, gebogen aansluitingen, enz. aan de lader of kabeluiteinden.
  • Controleer de laadpoort op je telefoon op enige schade aan de pennen of andere hardwarecomponenten, en reinig zorgvuldig alle vuil of pluis.
Na het controleren van alle componenten, schakel je je telefoon volledig uit door op AAN/UIT te drukken en te tikken op Uitschakelen, en sluit het vervolgens aan op de lader en wacht 2-3 minuten. Als de batterij volledig is leeg getrokken, kan het tot 2 minuten duren voordat je de indicator ziet die toont dat de telefoon wordt opgeladen.

Als het niet lijkt dat de telefoon wordt opgeladen en niet wordt ingeschakeld, sluit je de telefoon aan op de lader, en forceer je het herstarten van de telefoon om het laden normaal te hervatten. Zie Hoe herstart ik de telefoon met gebruik van hardwareknoppen?

Opmerking: Sommige telefoonmodellen hebben wellicht geen LED-meldingslampje.