Hoe test ik de audio, het scherm en andere delen van mijn telefoon?

Een diagnostische tool is beschikbaar vanuit de app Telefoon die kan worden gebruikt voor het uitvoeren van verschillende soorten hardwaretesten, zoals een audiotest, waarbij zowel de microfoon als de luidspreker wordt getest, een achtergrondverlichtingstest, en meer.

1. Start opnieuw op in Veilige modus:
    • Android 7 en later: houd de knop AAN/UIT ingedrukt en tik en houd dan Uitschakelen vast tot de telefoon opnieuw is opgestart.
    • Android 6: Houd de AAN/UIT-knop ingedrukt en tik en houdt dan Uitschakelen vast tot de vraag Opnieuw opstarten in veilige modus verschijnt. Tik op OK.
  2. Nadat de telefoon is herstart, open je de app Telefoon en bel je *#*#3424#*#*.
  3. Als je hierom wordt gevraagd, tik je op Accepteren.
  4. Selecteer een of meerdere soorten testen om uit te voeren en tik vervolgens op Uitvoeren.
  5. Volg de instructies voor het testen van de luidsprekers en microfoon.
  6. Herstart de telefoon om Veilige modus af te sluiten.