Waarom kan ik mijn telefoon niet ontgrendelen met mijn gezicht?

Als je Gezichtsontgrendeling reeds hebt geconfigureerd, maar je telefoon wordt niet ontgrendeld, controleer je het volgende:
  • Zorg ervoor dat de camera voor niet wordt afgedekt door je beschermhoes.
  • Zorg ervoor dat je je op het vergrendelscherm bevindt en niet op het Slimme display bij het ontgrendelen van de telefoon met Gezichtsontgrendeling.
  • Ga naar een goed verlichte locatie.
  • Verwijder je zonnebril of andere dingen die je ogen bedekken.
  • Controleer of Gezichtsontgrendeling werd uitgeschakeld omdat je een apparaatbeheerders-app hebt geactiveerd, zoals Exchange ActiveSync-beveiligingsbeleid na het aanmelden bij je Exchange ActiveSync-mailaccount.
  • Voor extra bescherming staat Gezichtsontgrendeling maximaal 5 onsuccesvolle pogingen toe. Als je dit overschrijdt, ben je vereist om een van de schermvergrendelingsopties — PIN, wachtwoord of patroon voor schermvergrendeling — te gebruiken om je telefoon te ontgrendelen.
  • Als je Gezichtsontgrendeling in de afgelopen 72 uur niet hebt gebruikt voor het ontgrendelen van je telefoon, ben je vereist om een van de schermvergrendelingsopties te gebruiken om je telefoon te ontgrendelen.
  • Gezichtsontgrendeling herkent je wellicht niet als je lichte gelaatswijzigingen hebt, bijvoorbeeld als gevolg van groei van snor, gebruinde kleur of operatie. Ga naar Instellingen > Gezichtsontgrendeling om je gezichtsgegevens opnieuw te registreren.