Waarom kan ik mijn telefoon niet uit de slaapstand halen met mijn vingerafdruk?

Als je telefoon niet uit de slaapstand wordt gehaald of wordt ontgrendeld bij het aanraken van de vingerafdrukscanner, controleer je het volgende:
  • Zorg er in Instellingen > Vingerafdrukscanner voor dat Scherm wekken is geselecteerd, als je je telefoon gewoon uit de slaapstand moet halen.
  • Zorg ervoor dat de nabijheidsensor niet afgedekt is bij het vasthouden van de telefoon. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te kijken waar deze sensor zich bevindt.
  • Zorg ervoor dat je vinger niet nat, te droog of vuil is.
  • Draag geen handschoenen bij het gebruik van de vingerafdrukscanner.
  • Raak de vingerafdrukscanner tenminste 2 seconden aan zodat het je vingerafdruk kan herkennen.
  • Als je de vingerafdrukscanner in de afgelopen 72 uur niet hebt gebruikt voor het ontgrendelen van je telefoon, ben je vereist om een van de schermvergrendelingsopties — PIN, wachtwoord of patroon voor schermvergrendeling — te gebruiken om je telefoon te ontgrendelen.
  • Wanneer je je hebt aangemeld bij een Exchange ActiveSync-account met beveiligingsbeleid dat alleen het gebruik toestaat van schermvergrendelingsopties — zoals PIN, wachtwoord of patroon voor schermvergrendeling — kun je de vingerafdrukscanner wellicht niet gebruiken voor het ontgrendelen van je telefoon.

Raadpleeg de beheerder van je Exchange-server of het Exchange ActiveSync-beveiligingsbeleid het gebruik van de vingerafdrukscanner voor het ontgrendelen van je telefoon kan toestaan.