Werken met HTC back-up

Bespaar je de tijd en frustratie van het herstellen van je aangepaste HTC Desire 830 dual sim-ervaring als je de fabrieksinstellingen terugzet of als je een andere telefoon koopt. Op de HTC Desire 830 dual sim gebruik je HTC back-up om dagelijks een back-up naar de cloud te maken, zodat je de inhoud de volgende keer gemakkelijk kunt herstellen.

HTC back-up gebruikt je Google Drive of Dropbox-opslag om je materiaal en instellingen te behouden. Het kan van het volgende een back-up maken en dit herstellen:

Persoonlijke instellingen Deze omvatten je feed-bronnen in HTC BlinkFeed, widgets, achtergrond, beltonen en de indeling van je beginscherm.
Accounts en wachtwoorden HTC back-up slaat de aanmeldgegevens op van veel populaire accounts voor e-mail en sociale netwerken, zoals Exchange ActiveSync, Outlook.com en POP/IMAP.
Apps en instellingen Deze omvatten je contacten die zijn opgeslagen op de HTC Desire 830 dual sim, SMS-berichten, oproepgeschiedenis, webbladwijzers, persoonlijk woordenboek, Wi‍-Fi-netwerken, gratis apps die je hebt geïnstalleerd, de rastergrootte en sorteervolgorde op het scherm Apps en nog veel meer.

Een back-up maken van de HTC Desire 830 dual sim naar Google Drive

Schakel HTC back-up in om dagelijks een back-up te maken van je inhoud over Wi‍-Fi. Schakel het in door het selecteren van Telefoon dagelijks back-uppen bij het uitvoeren van installatie op het toestel. Als je dat niet hebt gedaan, gebruik je de app HTC back-up.
Belangrijk: Afhankelijk van de hoeveelheid inhoud kan het maken van een handmatige back-up over een gegevensverbinding extra gegevenskosten opleveren en lang duren. Het gebruik van een Wi‍-Fi-verbinding wordt aanbevolen.
  1. Tik in het beginscherm op en vervolgens op HTC back-up.
  2. Tik op Automatische back-up inschakelen.
  3. Zorg ervoor dat Telefoon dagelijks back-uppen is geselecteerd en tik vervolgens op Volgende.
  4. Meld je aan bij je HTC-account door je aan te melden met je Google-account of Facebook-account.
  5. Zorg er voor dat de schakelaar Automatische back-up is ingeschakeld voor het maken van een dagelijkse back-up. Je kunt ook op Nu back-up maken tikken om op elk gewenst moment met de hand een back-up te maken.
De datum en tijd van de meest recente back-up staat onder Geschiedenis back-up.

Je back-up herstellen naar HTC Desire 830 dual sim van Google Drive

Als je eerder een back-up van je telefoon hebt gemaakt naar je online opslag, kun je je back-up herstellen naar HTC Desire 830 dual sim, of naar een nieuwe HTC-telefoon.
Belangrijk:
  • Afhankelijk van de hoeveelheid inhoud kan het terugzetten van de back-up over je gegevensverbinding extra gegevenskosten opleveren en lang duren. Het gebruik van een Wi‍-Fi-verbinding wordt aanbevolen.
  • Om betaalde apps te herstellen, moet je ze downloaden en installeren vanaf Google Play.
  1. Als je een nieuwe HTC-telefoon de eerste keer of na het herstellen van de fabrieksinstellingen aanzet, selecteer je Uit je HTC back-up herstellen op het scherm Overzetten of herstellen.
  2. Vergeet niet je aan te melden met dezelfde account die je eerder hebt gebruikt om een back-up te maken van je telefoon. Je Geschiedenis back-up verschijnt vervolgens.
  3. Selecteer een back-up en tik op Volgende.
  4. Als je je HTC-account of Facebook-account hebt gebruikt om een back-up te maken van je telefoon, meld je je aan bij je Google-account om je Google Drive te bereiken.
  5. Volg de instructies op het scherm voor het herstellen van je back-up en ga verder met het instellen van je telefoon.
  6. Schuif het meldingenvenster open om te controleren of er een melding is voor het voltooien van het instellen van je telefoon.

Gratis apps van Google Play worden op de achtergrond hersteld en je kunt de voortgang volgen via een melding op de statusbalk.

De snelkoppelingen in Apps en het beginscherm worden gereorganiseerd als in de back-up nadat alle apps geïnstalleerd zijn. Je kunt je telefoon blijven gebruiken terwijl de apps hersteld worden.

Tip: Je kunt ook de app HTC back-up openen en vervolgens tikken op Back-up terugzetten. Controleer of je al bent aangemeld bij dezelfde account die je hebt gebruikt om een back-up van je telefoon te maken.

Als je een back-up terugzet, overschrijf je de huidige gegevens en instellingen op de HTC Desire 830 dual sim.

Van je vorige online-opslag overgaan naar Google Drive

Nadat je een opgeslagen back-up hebt hersteld van je Dropbox-opslag naar je HTC Desire 830 dual sim, moet je niet vergeten om je back-upopslag te veranderen en voortaan Google Drive te gebruiken.
  1. Tik in het beginscherm op en vervolgens op HTC back-up.
  2. Tik op Back-upinstellingen wijzigen.
  3. Tik op > Opslagdienst kiezen.
  4. Selecteer Google Drive en tik op OK.
  5. Meld je aan bij je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.