Soorten opslag

Wil je weten wat voor soort opslag je kunt gebruiken voor je apps, gegevens en bestanden?

HTC Desire 830 dual sim heeft drie soorten geheugen:

Telefoongeheugen

Deze opslag combineert zowel de interne opslag waar apps, e-mail, gegevens en SMS-berichten worden opgeslagen, als de bestandsopslag waar foto's, video's en muziekbestanden worden opgeslagen.

Zie Meer opslagruimte vrijmaken voor tips over het vrijmaken van ruimte als de telefoonopslag bijna vol is.

Geheugenkaart

Gebruik een geheugenkaart om meer bestanden op te slaan. Je kunt ook een paar apps instellen om gegevens of bestanden rechtstreeks op de kaart op te slaan.

USB-opslag

Als je een extern USB-opslagapparaat aansluit (zoals een USB-stick of een SD-kaartlezer) kun je foto's en video's die daarop zijn opgeslagen direct vanuit de Galerij bekijken en nummers op het apparaat afspelen in Muziek. Je kunt ook PDF's openen en Office-documenten bewerken.

Je hebt een speciale kabel nodig om verbinding te maken tussen de HTC Desire 830 dual sim en een USB-opslagapparaat. De HTC Desire 830 dual sim ondersteunt USB-opslagapparaten (behalve draagbare harde schijven) tot 128 GB.

Belangrijk:
  • De apps naar de geheugenkaart verplaatsen is niet hetzelfde als een back-up van de apps maken. Als je de fabrieksinstellingen herstelt, raakt de telefoon de apps kwijt. Je moet ze dan op nieuw installeren.
  • Als je de geheugenkaart verwijdert en in een andere telefoon steekt, worden de apps op de geheugenkaart niet automatisch op de andere telefoon geïnstalleerd. Je moet ze dan op nieuw installeren.