HTC Desire 10 lifestyle dual sim‎

< < Menu

Verbinding maken met VPN

Vanaf je telefoon kun je virtual private networks (VPN) toevoegen waardoor je verbinding kunt maken en netwerkbronnen gebruiken binnen een lokaal netwerk, zoals je bedrijfsnetwerk of thuisnetwerk.

Voordat je de HTC Desire 10 lifestyle kunt verbinden met je lokale netwerk, kan je gevraagd worden om:
  • Beveiligingscertificaten te installeren.
  • Je aan te melden.
  • Een vereiste VPN-app te downloaden en installeren, als je verbinding maakt met een beveiligd bedrijfsnetwerk. Neem contact op met de netwerkbeheerder voor details.

Verder moet de HTC Desire 10 lifestyle eerst een Wi‍-Fi- of gegevensverbinding tot stand brengen voordat je een VPN-verbinding kunt starten.

Een VPN-verbinding toevoegen

Belangrijk: Je moet eerst een PIN-code, wachtwoord of patroon voor het vergrendelingsscherm instellen voordat je de beveiligde opslag kunt gebruiken en een VPN kunt instellen.
  1. Tik in het beginscherm op en vervolgens op Instellingen.
  2. Tik onder Draadloos en netwerkenop Meer.
  3. Tik op VPN > > VPN-profiel toevoegen.
  4. Typ de VPN-instellingen en stel ze in volgens de beveiligingsgegevens die je van je netwerkbeheerder hebt gekregen.
  5. Tik op Opslaan.

Verbinding maken met een VPN

1. Tik in het beginscherm op en vervolgens op Instellingen.
  2. Tik onder Draadloos en netwerkenop Meer.
  3. Tik op VPN.
  4. Tik op het VPN waarmee je verbinding wilt maken.
  5. Typ de aanmeldgegevens en tik op Verbinden. Nadat je verbonden bent, verschijnt het pictogram voor een VPN-verbinding in het systeemvak van de statusbalk.
Open de webbrowser om bronnen zoals je bedrijfsintranet te openen.

De verbinding met een VPN verbreken

• Tik in Instellingen op Meer > VPN. Tik op de VPN-verbinding en daarna op Verbinding verbreken.
  • Schuif het meldingenvenster open. Tik op het VPN-bericht als dit verschijnt en vervolgens op Verbinding verbreken.