Je instellingen openen

Er bestaan meerdere manieren voor het zoeken en openen van instellingen op je telefoon.
  1. Open Instellingen vanuit het Startscherm, Apps-scherm of meldingsscherm:
    • Tik in het hoofd startscherm op Instellingen.
    • Veeg vanuit het startscherm omhoog en zoek en tik vervolgens op Instellingen.
    • Veeg omlaag met twee vingers vanaf de bovenkant van het scherm en tik dan op Settings icon.
  2. Tik op de zoekbalk voor het invoeren van een optie of instelling die je wilt vinden. Je kunt ook door de volgende categorieën navigeren om een instelling te zoeken:
    Optie Beschrijving
    Netwerk en internet
    • Instellingen SIM-kaart wijzigen.
    • Schakel vliegtuigmodus in of uit.
    • Configureer en beheer je netwerkverbindingen.
    • Configureer je telefoon als Wi‍-Fi-hotspot.
    • Deel de internetverbinding van je telefoon via USB of Bluetooth.
    Verbonden apparaten Maak verbinding met externe apparaten via Bluetooth, NFC en meer.
    Apps en meldingen
    • Stel in hoe je geïnformeerd wilt worden door je apps.
    • Stel app-toestemmingen, standaard apps om te gebruiken, app-gebruikstimer, en meer in.
    Batterij Controleer informatie over batterijgebruik. Schakel functies zoals Batterijbesparing in om te helpen bij het besparen van batterijspanning.
    Weergave Pas de schermhelderheid, tekst- en weergavegrootte en andere instellingen aan voor een betere leesbaarheid.
    Geluid Pas verschillende soorten geluidsvolume aan, kies je beltoon en meldingsgeluid, configureer de modus Niet storen, en meer.
    Opslag
    • Controleer je beschikbare interne geheugen. Schoon het interne geheugen op wanneer je bijna geen opslagruimte meer hebt.
    • Beheer je opslagkaart.
    Privacy
    • Kies voor het tonen of verbergen van meldingsinhoud op het vergrendelscherm.
    • Beheer hoe je locatiegeschiedenis en andere informatie wordt gebruikt.
    Location
    • Beheer toegang tot locatie en diverse Google locatieservices.
    • Kies welke apps toegang hebben tot je locatie.
    Beveiliging Stel je methode voor schermontgrendeling, SIM-kaartvergrendeling en meer in.
    Accounts Voeg je e-mail en andere accounts toe.
    Toegankelijkheid
    • Schakel toegankelijkheidsfuncties zoals TalkBack in.
    • Pas de weergavegrootte, instellingen voor audio en schermtekst, en meer aan.
    Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht Houd bij hoe lang je je telefoon dagelijks gebruikt, stel een slaapschema in met de functie Afbouwen, configureer inhoudsbeperkingen voor je kind, en meer.

Zie voor details dit artikel in Android-helpcentrum: Beheer hoeveel tijd je besteedt op je Android-telefoon met Digitaal welzijn.

Google Configureer diverse Google-services en -instellingen voor je telefoon.
    Systeem
    • Configureer systeeminstellingen zoals talen en invoer, datum en tijd, en meer.
    • Maak eerst een back-up van je telefoon naar je Google-account.
    • Controleer op software-updates en installeer ze.
    • Reset je telefoon naar fabrieksinstellingen, of reset alleen bepaalde instellingen.
    Over de telefoon Bekijk informatie zoals IMEI, Android versie en meer.
Tip: Bovenaan het scherm Instellingen zie je tevens aanbevolen instellingen die je kunt wijzigen.