Van sommige foto's en video's wordt geen back-up gemaakt. Wat moet ik doen om er een back-up van te maken van mijn telefoon?

Probeer de onderstaande tips om te controleren waarom Google Foto's wellicht geen back-up maakt van sommige van je foto's en video's en wat te doen.

Controleer je back-upinstellingen

Zorg ervoor dat je back-upinstellingen juist zijn ingesteld.
  1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik op je profielfoto in de rechter bovenhoek van het scherm.
  3. Tik op Foto-instellingen > Back-up maken en synchroniseren. Zorg ervoor dat de schakelaar Back-up & synchronisatie is ingeschakeld.
  4. Controleer de volgende instellingen:
    Optie Beschrijving
    Account Als je meerdere accounts hebt toegevoegd, moet je ervoor zorgen dat de geselecteerde back-upaccount dezelfde is als wat je weergeeft in de Google Foto's-app.
    Uploadgrootte Kies tussen Oorspronkelijke kwaliteit en Hoge kwaliteit.
    Celgegevensgebruik Kies voor het wel of niet toestaan van back-ups via mobiele gegevensverbinding. Als je Back-up maken van foto's via gegevens en Back-up maken van video's via gegevens, gebruikt Google Foto's Wi‍-Fi voor back-ups.
    Back-up maken van apparaatmappen Zie voor details Controleer of je een back-up moet maken van apparaatmappen.

Controleer de bestandsgrootte

Zorg ervoor dat je foto's en video's voldoen aan de vereiste bestandsgrootte.
  • Foto's mogen niet groter zijn dan 75MB, en mogen niet meer dan 100 megapixels bevatten.
  • Video mag niet groter zijn dan 10GB.

Controleer of je een back-up moet maken van apparaatmappen

Als je foto's of video's van andere apps hebt gedownload—zoals chat of sociale media-apps—dan kun je ze selecteren voor back-up. Je kunt ook een back-up maken van mediamappen die je hebt aangemaakt in het interne geheugen of je SD-kaart.
  1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik op je profielfoto in de rechter bovenhoek van het scherm.
  3. Tik op Foto-instellingen > Back-up maken en synchroniseren.
  4. Tik op Back-up maken van apparaatmappen.
  5. Schakel de schakelaar in naast elke map waarvan je een back-up wilt maken.

Back-upstatus controleren

Google Foto's maakt automatisch back-ups via je Wi‍-Fi of mobiele gegevensverbinding. Het voltooien van de back-up kan enige tijd duren, afhankelijk van het aantal en de grootte van je foto's en video's. Controleer de back-upstatus om de voortgang van de upload te zien.
Zo controleer je het:
  1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik op je profielfoto in de rechter bovenhoek van het scherm. Je kunt een van de volgende statussen zien:
    • Back-up voorbereiden, Klaarmaken voor back-up of Back-up maken: Google Foto's staat op het punt de back-up te starten, of upload is in behandeling.
    • Back-off is uit: Back-up & synchronisatie is uit. Zorg ervoor dat je dit inschakelt in de Google Foto's-app.
    • Wachten op verbinding: je hebt de app ingesteld om een back-up te maken via een mobiele gegevensverbinding. Controleer en zorg ervoor dat je gegevensverbinding is ingeschakeld.
    • Wachten op Wi-Fi: je hebt de app ingesteld om een back-up te maken via Wi‍-Fi. Controleer en zorg ervoor dat je telefoon is verbonden met een Wi‍-Fi-netwerk.
    • Back-up voltooid: Upload is voltooid.

Controleer je geüploade foto's en video's op de Google Foto's-website

Om te controleren of je foto's en video's allemaal zijn geüpload, gebruik je de webbrowser van je computer voor toegang tot de Google Foto's-website, photos.google.com, en meld je aan bij je Google-account.