Info over Gezichtsontgrendeling

Met Gezichtsontgrendeling kun je HTC Desire 20‍+ instellen voor het ontgrendelen van het scherm met je gezicht wanneer het scherm is ingeschakeld.

Voor de beste resultaten van gezicht scannen

Volg deze tips bij het registreren van je gezicht:

• Voer de gezichtsscan binnen en in een goed verlichte omgeving uit.
  • Bedek je gezicht niet met een object zoals zonnebril, masker of hoed.
  • Houd je telefoon op gezichtsniveau en op een afstand van 20 tot 50 cm (8 tot 20 in) van je gezicht.
  • Sta stil en beweeg je telefoon niet wanneer de telefoon je gezicht scant.
Opmerking: Gezichtsontgrendeling is minder veilig omdat je telefoon ontgrendeld zou kunnen worden door iemand of iets dat je afbeelding bevat of dat hierop lijkt. In geval van zorgen, gebruik je meer veilige verificatiemethoden, zoals patroon voor schermvergrendeling, PIN of wachtwoord.

Configureren van Gezichtsontgrendeling

1. Tik in het startscherm op Instellingen > Beveiliging > Gezichtsontgrendeling.
  2. Al je nog geen schermvergrendeling hebt ingesteld, wordt je gevraagd een back-uppatroon, pincode of wachtwoord te kiezen en in te stellen voor het ontgrendelen van je telefoon. Zie Een schermvergrendeling instellen.
  3. Als je dat wordt gevraagd, kies je hoe je de inhoud van een melding wilt weergeven wanneer je telefoon vergrendeld is en tik je op Gereed.
  4. Tik op Gezichtsgegevens registreren en lees vervolgens de tips en herinneringen.
  5. Tik op Volgende en volg de instructies op het scherm om je gezicht te scannen.
  6. Tik op Inschakelen voor het inschakelen van Gezichtsontgrendeling.
Tip: Je telefoon ontgrendelt het scherm standaard automatisch wanneer het je gezicht herkent. Als je liever eerst veegt op het vergrendelscherm voordat de telefoon wordt ontgrendeld, tik je op Instellingen > Gezichtsontgrendeling, en schakel vervolgens de optie Gezichtsontgrendeling zonder vegen uit.

Je telefoon ontgrendelen met Gezichtsontgrendeling

Je moet je op het vergrendelscherm bevinden voor het gebruiken van Gezichtsontgrendeling voor het ontgrendelen van je telefoon.
  1. Als het scherm is uitgeschakeld, druk je op de AAN/UIT-knop om het scherm uit de slaapstand te halen.

Je ziet het -pictogram op het vergrendelscherm.

2. Houd je telefoon in staande stand op gezichtsniveau en kijk naar de voorcamera.
    • Als Gezichtsontgrendeling succesvol is, zie je het blauwe pictogram en vervolgens wordt je telefoon ontgrendeld.
    • Als Gezichtsontgrendeling niet succesvol is, zie je het rode pictogram . Tik erop om Gezichtsontgrendeling opnieuw te proberen.
Tip: Als je Gezichtsontgrendeling zonder vegenhebt uitgeschakeld in Instellingen, moet je vegen op het vergrendelscherm nadat Gezichtsontgrendeling succesvol is om je telefoon te ontgrendelen.