Verbinding maken met VPN

Vanaf je telefoon kun je virtual private networks (VPN) toevoegen waardoor je verbinding kunt maken en netwerkbronnen gebruiken binnen een lokaal netwerk, zoals je bedrijfsnetwerk of thuisnetwerk.

Voordat je HTC Desire 20‍+ kunt verbinden met je lokale netwerk, kun je worden gevraagd om het volgende:
  • Beveiligingscertificaten te installeren.
  • Je aan te melden.
  • Download en installeer een vereiste VPN-app, zoals voor verbinding maken met een veilig bedrijfsnetwerk. Neem contact op met je netwerkbeheerder of VPN-aanbieder voor details.

Ook moet HTC Desire 20‍+ eerst een internetverbinding instellen voordat je een VPN-verbinding kunt starten.

Een VPN-verbinding toevoegen

Belangrijk: Je moet eerst een PIN-code, wachtwoord of patroon voor het vergrendelingsscherm instellen voordat je de beveiligde opslag kunt gebruiken en een VPN kunt instellen.
  1. Tik in het startscherm op Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet > Geavanceerd > VPN en tik dan op .
  3. Typ de VPN-instellingen en stel ze in volgens de beveiligingsgegevens die je van je netwerkbeheerder hebt gekregen.
  4. Tik op Opslaan.

Verbinding maken met een VPN

1. Tik in het startscherm op Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet > Geavanceerd > VPN.
  3. Tik op het VPN waarmee je verbinding wilt maken.
  4. Typ de aanmeldgegevens en tik op Verbinden. Nadat je verbonden bent, verschijnt het pictogram voor een VPN-verbinding VPN connected notification in het systeemvak van de statusbalk.
Om een VPN-verbinding te verbreken, tik je op de VPN-verbinding en vervolgens op Verbinding verbreken.
Open de webbrowser om bronnen zoals je bedrijfsintranet te openen.