Waarom schakelt mijn telefoon vanzelf uit?

Er zijn diverse redenen waarom een telefoon kan worden uitgeschakeld of het scherm kan uitschakelen. Probeer de onderstaande tips die kunnen helpen bij het oplossen van het probleem.

Controleren of de telefoon in de slaapstand staat

Controleer of de stroom is uitgeschakeld of dat de telefoon gewoon in de slaapstand staat. Als het scherm onmiddellijk het vergrendelscherm weergeeft wanneer je op de AAN/UIT-knop drukt, betekent dit dat de telefoon in de slaapstand stond.

Het scherm wordt automatisch uitgeschakeld en de telefoon gaat naar de slaapstand na een bepaalde tijdsperiode, wat normaal is. Je kunt afstellen hoe lang je het scherm ingeschakeld wilt houden.

1. Tik vanuit het startscherm op Instellingen > Weergave.
  2. Tik op Geavanceerd > Schermtime-out.
  3. Kies de duur van inactiviteit voordat het scherm automatisch wordt uitgeschakeld.

De batterij opladen

Als de telefoon volledig is uitgeschakeld, moet je ervoor zorgen dat de telefoon wordt opgeladen. Sluit de telefoon aan op een lader en controleer het batterijvermogen. Wanneer de batterijspanning van de telefoon voldoende laag is, wordt de telefoon automatisch uitgeschakeld.

Zoek de app die het probleem veroorzaakt.

Soms kan een app instabiliteit van software veroorzaken, waardoor de telefoon zichzelf uitschakelt. Dit is waarschijnlijk de oorzaak als de telefoon zichzelf alleen uitschakelt bij het gebruik van bepaalde apps of het uitvoeren van specifieke taken.
  • Verwijder alle apps voor taakbeheer of batterijbesparing.
  • Controleer of de telefoon zichzelf alleen uitschakelt bij het gebruik van een specifieke app of bij het uitvoeren van een bepaalde taak.
  • Zorg ervoor dat al je apps geactualiseerd zijn in de app Google Play Store .
  • Verwijder apps die kort voor het probleem begon, werden geïnstalleerd.

De software van je telefoon bijwerken

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door een app, controleer je op updates voor de software van je telefoon en als een update beschikbaar is, moet je het downloaden en installeren.

1. Tik in het startscherm op Instellingen.
  2. Tik op Systeem > Geavanceerd > Software-updates.
  3. Tik op Nu controleren.
    • Als een systeemupdate beschikbaar is, volg je de instructies op het scherm om het te installeren.
    • Als er geen systeemupdate wordt gevonden, betekent dit dat je al de meest recente systeemsoftware hebt die wordt ondersteund door je telefoon. Voor het bekijken van de softwareversie ga je naar Instellingen > Over telefoon > Android-versie.

Controleren of de telefoon ongebruikelijk warm of heet is

Als de telefoon ongebruikelijk heet is bij aanraken, zou het zichzelf kunnen uitschakelen. Hierdoor kan de telefoon afkoelen en wordt mogelijke schade aan de interne componenten voorkomen.

Voor het voorkomen dat de telefoon wordt uitgeschakeld vanwege hoge temperaturen:

• Vermijd het gebruik van de telefoon in direct zonlicht en overmatig hete omgevingen gedurende enige tijdsperiode.
  • Vermijd het gebruik van apps die veel processor- of videovermogen vereisen gedurende lange tijdsperioden.
  • Als de telefoon heet wordt tijdens het opladen, koppel je het los van de lader en sluit je alle actieve apps, en laat de telefoon vervolgens afkoelen voordat het opladen wordt hervat.
  • Gebruik een HTC-lader en -oplaadkabel. Laders en kabels van derden werken wellicht niet goed en zouden je telefoon kunnen verhitten tijdens opladen.
Opmerking: Bij een normale werking moet je telefoon nooit voldoende warm zijn om brandwonden of ander lichamelijk letsel te veroorzaken door hitte die wordt gegenereerd door je telefoon.

Voer een reset naar fabriekswaarden uit via Instellingen

Als laatste redmiddel kun je je telefoon resetten naar fabrieksinstellingen. Voordat je dat doet, moet je denken aan het volgende:
  • Door een reset naar fabriekswaarden worden alle gegevens, media en bestanden gewist van je telefoongeheugen. Je raakt ze kwijt en je kunt ze niet meer herstellen als je ze eerder niet hebt gesynchroniseerd of er een back-up van hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je een back-up hebt gemaakt van alle belangrijke informatie en bestanden voordat je verder gaat.
  • Zorg ervoor dat je telefoon naar tenminste 35% is opgeladen voordat je de reset uitvoert, of dat het is verbonden met een HTC-lader en actief wordt opgeladen.
  • Zorg ervoor dat je de naam en het wachtwoord van je Google-account kent. Je hebt dit nodig om je telefoon te ontgrendelen na de reset naar fabriekswaarden.

Apparaatbeveiliging kan ingeschakeld zijn, wat betekent dat je na de reset naar fabriekswaarden moet aanmelden met gebruik van dezelfde Google-account die was geregistreerd in je telefoon. Als je het wachtwoord van je Google-account bent vergeten, ga je met gebruik van de webbrowser van je computer naar www.google.com/accounts/recovery om eerst je wachtwoord te resetten.

Voor het uitvoeren van een reset naar fabriekswaarden:

1. Tik vanuit het startscherm op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Resetopties.
  2. Tik op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen herstellen) en vervolgens op Alle gegevens wissen.
  3. Als je een beveiligingsvergrendeling hebt op de telefoon, moet je je beveiligingsgegevens invoeren voordat je verder kunt gaan.
  4. Tik op Alle gegevens wissen.

De telefoon wordt herstart en gereset.

Een app die problemen veroorzaakt, verwijderen

Na het resetten van de telefoon, moet je controleren of de telefoon automatisch wordt uitgeschakeld voorafgaand aan en na het opnieuw installeren van je apps. Als het probleem terugkeert nadat apps opnieuw zijn geïnstalleerd, wordt het probleem hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door een app, en die app moet worden verwijderd.