Meldingen

Meldingspictogrammen informeren je over nieuwe berichten, gebeurtenissen in de agenda, alarmen, en lopende activiteiten zoals het downloaden van bestanden.
Als je meldingspictogrammen ziet, open je het meldingenvenster om details van de ontvangen meldingen te bekijken.
Schuif vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om het meldingenvenster te openen.

Je kunt ook overal op het Startscherm omlaag vegen.

Screen showing the Notifications panel
  • Tik op de melding voor het openen van de bijbehorende app.
  • Sleep een enkele melding die je uit de lijst wilt verwijderen naar links of rechts.
  • Schuif twee vingers uit elkaar op de melding om het uit te vouwen en om meer details te bekijken, of om te kijken of er meer meldingen in gebundeld zitten. Schuif twee vingers samen op de melding om het weer te minimaliseren.
  • Bij sommige meldingen kun je direct actie ondernemen. Tik bijvoorbeeld op een melding van een gemiste oproep om terug te bellen of te antwoorden met een SMS-bericht.
  • Als je meerdere meldingen hebt, schuif je door het lijstscherm om ze allemaal te zien.
  • Voor het verwerpen van alle niet-aanhoudende meldingen, scrol je naar onderaan je meldingen, en tik vervolgens op Alles wissen.
  • Voor het wissen van alle stille meldingen, tik je op Clear icon naast Stille meldingen.
  • Voor het wijzigen van de app-meldingen die je wilt ontvangen, tik je op Beheren. Zie App-meldingen beheren voor meer details.

Meldingen laten sluimeren

Je kunt meldingen in de sluimerstand zetten om ze tijdelijk te verwijderen van de statusbalk en het meldingsscherm.
Belangrijk: Schakel sluimerstand in, indien dat nog niet is ingeschakeld. Ga naar Instellingen > Apps en meldingen, tik op Meldingen > Geavanceerd, en schakel vervolgens Meldingen in sluimerstand zetten toestaan.
  1. Veeg vanaf boven in het scherm omlaag voor het openen van het Meldingenvenster.
  2. Schuif de melding langzaam naar rechts of links en tik dan op Snooze icon.
  3. Tik op Snooze dropdown arrow en kies dan hoe lang je de melding wilt laten sluimeren.
De sluimerende melding verschijnt opnieuw in de statusbalk en het meldingspaneel zodra de sluimertijd eindigt.

Pictogrambadges in- of uitschakelen

Apps laten een punt zien in geval van meldingen. Je kunt kiezen voor het in- of uitschakelen van de meldingspunt per app of voor alle apps.
  1. Tik vanuit het startscherm op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Het in- of uitschakelen van de meldingspunt voor een app:
    1. Tik in het scherm Apps en meldingen op Zie alle __ apps.
    2. Tik op de gewenste app en vervolgens op Meldingen > Geavanceerd.
    3. Tik op de schakelaar Aan/Uit naast de optie Meldingspunt toestaan.
  3. Het in- of uitschakelen van de meldingspunt voor alle apps:
    1. Tik in het scherm Apps en meldingen op Meldingen > Geavanceerd.
    2. Tik op de schakelaar Aan/Uit naast de optie Meldingspunten toestaan.

App-meldingen beheren

Kies welke soort app-meldingen in te schakelen, uit te schakelen of op te heffen van je instellingen voor Niet storen.
  1. Tik vanuit het startscherm op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Doe een van het volgende voor het kiezen van de aan te passen app:
    • Tik op een app onder het gedeelte Recentelijk geopende apps. Of tik op Alle __ apps zien om uit meer apps te kiezen. Tik vervolgens op Meldingen.
    • Voor het kiezen van een app die je recentelijk meldingen heeft gestuurd, tik je op Meldingen. Onder het gedeelte Recentelijk verzonden tik je op de gewenste app. Of tik op Alle van de afgelopen 7 dagen zien om uit meer recente apps te kiezen.
  3. Tik op de Aan/uit-schakelaar naast elk meldingstype om het in of uit te schakelen.
  4. Voor een meldingstype dat is ingeschakeld, tik je erop om in te stellen hoe geïnformeerd te worden. Je kunt:
    • Stel het in als een Waarschuwende of Stille melding:
      Optie Beschrijving
      Waarschuwen Je telefoon informeert je met een geluid, melding op het vergrendelscherm en een meldingspictogram voor de app in de statusbalk.
      Stil Je telefoon zal je niet informeren met een geluid of trilling. Je ziet de melding op het meldingsscherm.
    • Schakel Pop-up op scherm in voor het weergeven van waarschuwingsmeldingen als banner bovenaan je scherm.
    • Tik op Geavanceerd, en schakel vervolgens Niet storen negeren in om meldingen te blijven ontvangen, zelfs wanneer de modus Niet storen is ingeschakeld.
App-meldingsinstellingen worden toegepast op meldingen in het Meldingsscherm en het vergrendelscherm.
Tip: Je kunt tevens een melding ingedrukt houden in het venster Meldingen of het vergrendelscherm voor het bekijken van de meldingsinstellingen die je kunt aanpassen.