Wat kan ik doen als mijn telefoon blijft herstarten of niet helemaal naar het startscherm wordt gestart?

Wanneer de telefoon niet helemaal naar het startscherm kan starten of blijft herstarten, kunnen er problemen zijn bij het starten van het besturingssysteem. In deze gevallen kan het scherm een waarschuwingspictogram tonen, zoals een rode driehoek met een uitroepteken , of het splash-scherm van HTC of de aanbieder kan worden getoond, maar het gaat niet verder naar het startscherm voorafgaand aan herstarten. Houd de AAN/UIT-knop ingedrukt om de telefoon te forceren om het herstartproces opnieuw te starten.

Als de telefoon nog steeds niet kan opstarten naar het startscherm, kan het nodig zijn om de telefoon te resetten naar fabrieksinstellingen. Aangezien de telefoon niet juist kan opstarten, kan de reset naar fabriekswaarden alleen worden uitgevoerd met gebruik van speciale opdrachten buiten de apparaatinstellingen. Zie Hoe voer ik een reset naar fabriekswaarden uit met gebruik van hardwareknoppen? voor details.

Hoe voer ik een reset naar fabriekswaarden uit met gebruik van hardwareknoppen?

Voordat je een reset naar fabriekswaarden uitvoert, moet je denken aan het volgende:
  • Door een reset naar fabriekswaarden worden alle gegevens, media en bestanden gewist van je telefoongeheugen. Je raakt ze kwijt en je kunt ze niet meer herstellen als je ze eerder niet hebt gesynchroniseerd of er een back-up van hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je een back-up hebt gemaakt van alle belangrijke informatie en bestanden voordat je verder gaat.
  • Zorg ervoor dat je telefoon naar tenminste 35% is opgeladen voordat je de reset uitvoert, of dat het is verbonden met een HTC-lader en actief wordt opgeladen.
  • Zorg ervoor dat je de naam en het wachtwoord van je Google-account kent. Je hebt dit nodig om je telefoon te ontgrendelen na de reset naar fabriekswaarden.

Apparaatbeveiliging kan ingeschakeld zijn, wat betekent dat je na de reset naar fabriekswaarden moet aanmelden met gebruik van dezelfde Google-account die was geregistreerd in je telefoon. Als je het wachtwoord van je Google-account bent vergeten, ga je met gebruik van de webbrowser van je computer naar www.google.com/accounts/recovery om eerst je wachtwoord te resetten.

Voor het uitvoeren van een reset naar fabriekswaarden:

1. Schakel de stroom uit.
  2. Houd de knop VOLUME OMHOOG ingedrukt. Sluit je telefoon vervolgens aan op een stopcontact met de USB-kabel en voedingsadapter.
  3. Blijf de knop VOLUME OMHOOG ingedrukt houden terwijl de telefoon wordt ingeschakeld. Laat de knop los wanneer het scherm Android Herstel wordt weergegeven.
  4. Gebruik de VOLUME-knoppen om te scrollen naar de optie Gegevens wissen/fabrieksinstellingen herstellen en vervolgens druk je op de knop AAN/UIT.
  5. Als je wordt gevraagd om te bevestigen, gebruik je de knop VOLUME OMLAAG voor het selecteren van Terugzetten op fabrieksinstellingen en vervolgens druk je op de AAN/UIT-knop.
  6. Als de telefoon niet automatisch herstart na de reset naar fabriekswaarden, druk je nogmaals op AAN/UIT om te herstarten.
Opmerking: Zorg ervoor dat je de andere opties op het scherm bootloader niet selecteert. Als je dit wel doet, kan de garantie ongeldig worden of je telefoon onbruikbaar worden.