Vingerafdrukscanner

Je kunt de HTC Desire 21 pro 5G snel wekken en ontgrendelen met je vingerafdruk. Je kunt maximaal 5 vingerafdrukken.

Volg deze tips bij het instellen en gebruiken van de vingerafdruk-sensor:

• Zorg ervoor dat je vinger en de vingerafdruksensor droog en schoon zijn.
  • Gebruik je hele vingerkussen, inclusief de zijkanten en de punt.
  • Bij het opnemen van je vingerafdruk, raak je de sensor aan totdat je telefoon trilt.
  • De vingerafdruksensor heeft 360° leesbaarheid—je kunt een opgenomen vinger op elke hoek op de sensor aanraken om het scherm in te schakelen of om de HTC Desire 21 pro 5G te ontgrendelen.
Opmerking: Je kunt de vingerafdruksensor wellicht niet instellen voor het ontgrendelen van HTC Desire 21 pro 5G als je bent aangemeld bij een Exchange ActiveSync-account die vereist dat je een andere optie voor schermvergrendeling instelt (zoals een wachtwoord). Controleer bij de beheerder van je Exchange-server of je Exchange ActiveSync-account de vingerafdruksensor ondersteunt.

Voor het eerst een vingerafdruk toevoegen

1. Tik in het startscherm op Instellingen > Beveiliging.
  2. Tik op Vingerafdruk.

Als je nog geen schermvergrendeling hebt ingesteld, wordt je gevraagd om dat nu te doen. Zie Een schermvergrendeling instellen.

3. Als je dat wordt gevraagd, kies je hoe je de inhoud van een melding wilt weergeven wanneer je telefoon vergrendeld is en tik je op Gereed.
  4. Tik op Volgende.
  5. Plaats je wijsvinger van je linkerhand of je duim van je rechterhand op de vingerafdruksensor om te beginnen met scannen.
  6. Raak herhaaldelijk de sensor op de AAN/UIT-knop aan en hef je vinger of duim op totdat de vingerafdruk met succes is opgenomen.
  7. Tik op Gereed nadat je vingerafdruk is geregistreerd.
Je kunt nu je vingerafdruk gebruiken voor het ontgrendelen of om HTC Desire 21 pro 5G uit de slaapstand te halen.
Waarschuwing: Je moet je patroon, PIN of wachtwoord voor back-up van schermvergendeling invoeren als de sensor je vingerafdruk na vijf pogingen niet identificeert.

Vingerafdrukken toevoegen, verwijderen of bewerken

1. Tik in het startscherm op Instellingen > Beveiliging.
  2. Tik op Vingerafdruk.
  3. Typ je patroon, PIN-code of wachtwoord.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Tik op Vingerafdruk toevoegen om nog een vingerafdruk toe te voegen.
    • Tik op een opgenomen vingerafdruk om er een nieuwe naam aan te geven.
    • Tik op naast een opgenomen vingerafdruk om deze te verwijderen.