HTC U11+‎

< < Menu

Waarom praat mijn telefoon tegen mij? Hoe schakel ik dit uit?

Het kan zijn dat je per ongeluk TalkBack hebt ingeschakeld toen je begon met de configuratie van de telefoon. TalkBack is ontworpen voor het geven van gesproken feedback aan personen met een visuele handicap.Als je TalkBack per ongeluk hebt ingeschakeld tijdens de telefooninstelling, kun je dit uitschakelen.

Voor telefoons met Android 8 of later, kun je TalkBack onmiddellijk uitschakelen. Als je de knop TalkBack uitschakelen ziet, tik je er eenmaal op en dubbeltik je dan op een willekeurige plaats op het scherm om TalkBack uit te schakelen.

Voor telefoons met Android 6 of 7:

1. Teken op het scherm met de telefooninstellingen een "‍L"‍ met je vinger om de bedieningselementen van TalkBack weer te geven.
  2. Tik op Feedback pauzeren, en tik vervolgens tweemaal voor het pauzeren van TalkBack.
  3. Tik op de knop OK en dubbeltik vervolgens op het scherm om TalkBack te onderbreken
  4. Tik op Instellingen voor toegankelijkheid. Als je deze knop niet ziet, kan het nodig zijn om eerst te tikken op Optische instellingen of Extra.
  5. Tik op TalkBack en vervolgens op de schakelaar Aan/uit om TalkBack uit te schakelen.
  6. Tik op TERUG om terug te keren naar het scherm taal.