HTC U11+‎

< < Menu

Waarom lopen de apps op mijn telefoon vast en worden ze geforceerd gesloten?

In sommige gevallen kan een app geforceerd worden gesloten, vastloopt, vaak vast komt te zitten of niet meer reageert, of over het algemeen niet functioneert zoals de app werd ontworpen. Dit kan door vele factoren worden veroorzaakt, maar de meeste problemen met apps kunnen worden opgelost door het bijwerken van de software of het verwijderen van de app-gegevens.

App-updates bevatten doorgaans patches voor het oplossen van problemen die werden geïdentificeerd met de app. Sommige app-updates worden geleverd via Google Play Store , terwijl andere zich bevinden in apparaatsoftware-updates.

De app-gegevens wissen

Door het wissen van de gegevens van een app, worden alle instellingen, opgeslagen informatie of andere configuraties van de app verwijderd.
Belangrijk: Voordat je deze stap uitvoert, moet je ervoor zorgen dat je een back-up maakt van alle belangrijke informatie.
  1. Ga naar Instellingen.
  2. Gebruik een van de volgende methodes:
    • Tik op Apps en meldingen > App-info.
    • Tik op Applicaties.
  3. Zoek en tik op de app die het probleem ervaart.
  4. Tik op Opslagruimte > Gegevens wissen.
  5. Tik op OK om te bevestigen.

Apps bijwerken vanuit Google Play Store

Zorg ervoor dat al je apps geactualiseerd zijn, aangezien vele app-ontwikkelaars prestatieverbeteringen opnemen in app-updates.

1. Open de app Google Play Store.
  2. Tik op Drawer button en tik op Mijn apps en games. Op het tabblad Updates worden beschikbare updates voor geïnstalleerde apps weergegeven.
  3. Tik op Alles updaten om alle geïnstalleerde apps bij te werken. Voor het bijwerken van specifieke apps, tik je op de knop Update naast de app.

De software van je telefoon bijwerken

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door een app, controleer je op updates voor de software van je telefoon en als een update beschikbaar is, moet je het downloaden en installeren.

1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op , zoek Software-updates en tik er dan op in de zoekresulaten.
    Opmerking: Bij bepaalde telefoonmodellen moet je mogelijk zoeken naar Systeemupdate.
  3. Tik op Nu controleren.

Een app opnieuw installeren

Als de app werd gedownload of bijgewerkt vanuit de app Google Play Store , kan het probleem met de app worden opgelost door het opnieuw installeren van de app of een update.
  1. Ga naar Instellingen.
  2. Gebruik een van de volgende methodes:
    • Tik op Apps en meldingen > App-info.
    • Tik op Applicaties.
  3. Selecteer de app die het probleem ervaart.
  4. Selecteer Verwijderen voor apps die zijn gedownload vanuit de app Google Play Store of Updates verwijderen voor vooraf geïnstalleerde apps. Selecteer OK om de selectie te bevestigen.
  5. Installeer de app of werk opnieuw bij via de app Google Play Store .