HTC U11‎

< < Menu

Wat kan ik doen als ik mijn wachtwoord, PIN of patroon voor schermvergrendeling ben vergeten?

Als je je wachtwoord, PIN of patroon voor schermvergrendeling bent vergeten of kwijt bent geraakt, heb je tot 5 pogingen om te proberen om je HTC-apparaat te ontgrendelen. Als dit mislukt, zul je meer pogingen krijgen. Zorg er eerst voor dat je het wachtwoord, de PIN of het patroon juist invoert. Als je na meerdere pogingen nog steeds geen succes hebt, is het uitvoeren van een reset naar fabriekswaarden de enige manier om je apparaat te ontgrendelen.

Hoe voer ik een reset naar fabriekswaarden uit met gebruik van hardwareknoppen?

Voordat je een reset naar fabriekswaarden uitvoert, moet je denken aan het volgende:
  • Door een reset naar fabriekswaarden worden alle gegevens, media en bestanden gewist van je telefoongeheugen. Je raakt ze kwijt en je kunt ze niet meer herstellen als je ze eerder niet hebt gesynchroniseerd of er een back-up van hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je een back-up hebt gemaakt van alle belangrijke informatie en bestanden voordat je verder gaat.
  • Zorg ervoor dat je telefoon naar tenminste 35% is opgeladen voordat je de reset uitvoert, of dat het is verbonden met een HTC-lader en actief wordt opgeladen.
  • Zorg ervoor dat je de naam en het wachtwoord van je Google-account kent. Je hebt dit nodig om je telefoon te ontgrendelen na de reset naar fabriekswaarden.

In telefoons met Android 5 of hoger kan Apparaatbescherming ingeschakeld zijn, wat betekent dat je na de reset naar fabriekswaarden moet aanmelden met dezelfde Google-account die was aangemeld bij je telefoon. Als je het wachtwoord van je Google-account bent vergeten, ga je met gebruik van de webbrowser van je computer naar www.google.com/accounts/recovery om eerst je wachtwoord te resetten.

Voor het uitvoeren van een reset naar fabriekswaarden:

1. Schakel de telefoon uit.
  2. Gebruik een van de volgende methodes:
    Telefoonmodellen Procedure
    Telefoons met drukgevoelige knoppen, zoals HTC EXODUS 1 en HTC U12‍+
    1. Houd de AAN/UIT-knop ingedrukt.
    2. Wanneer de telefoon trilt, laat je je vinger los, en vervolgens druk je onmiddellijk op de knop VOLUME OMLAAG.
    Overige HTC-telefoons
    1. Houd de knoppen AAN/UIT en VOLUME OMLAAG ingedrukt.

Opmerking: Bij sommige telefoons kun je in plaats daarvan de knop VOLUME OMHOOG ingedrukt moeten houden.

2. Laat deze knoppen los wanneer je het scherm Downloadmodus ziet.
    3. Druk op VOLUME OMLAAG om te navigeren naar de optie Herstarten naar bootloader, en druk vervolgens op de AAN/UIT-knop om het te selecteren.
  3. Blijf drukken op VOLUME OMLAAG totdat je de optie Herstarten naar herstelmodus hebt geselecteerd, en druk vervolgens op de AAN/UIT-knop.
  4. Wanneer je een uitroepteken op het scherm ziet, voer je een van de volgende handelingen uit:
    • Op telefoons met drukgevoelige knoppen, zoals HTC EXODUS 1 en HTC U12‍+, houd je de knop VOLUME OMHOOG ingedrukt.
    • Op andere telefoons houd je de knoppen AAN/UIT en VOLUME OMHOOG ingedrukt.
    Vervolgens zie je het scherm Herstelmodus.
  5. Druk op VOLUME OMLAAG om te navigeren naar de optie Gegevens wissen/reset naar fabriekswaarden, en vervolgens druk je op de AAN/UIT-knop om het te selecteren.
  6. Als je wordt gevraagd om te bevestigen, druk je op VOLUME OMLAAG voor het selecteren van Ja, en druk vervolgens op de AAN/UIT-knop.
Opmerking: Zorg ervoor dat je de andere opties op het scherm bootloader niet selecteert. Als je dit wel doet, kan de garantie ongeldig worden of je telefoon onbruikbaar worden.