HTC U Ultra‎

< < Menu

Back-up maken van contacten en berichten

Als je afzonderlijk een back-up wilt maken van contacten en tekstberichten op HTC U Ultra, vindt je hier enkele tips om deze te exporteren of te importeren.

Een backup maken van je contacten

1. Tik in het beginscherm op en vervolgens op Contacten.
  2. Tik in het tabblad Contacten op > Contactpersonen samenvoegen.
  3. Tik op Contacten importeren/exporteren > Exporteren naar telefoonopslag of Exporteren naar SD-kaart.
  4. Selecteer een account of type contacten om te exporteren.
  5. Tik op Ja om je gegevens te helpen beschermen en stel een wachtwoord in voor deze back-up. Vergeet dit wachtwoord niet. Je moet het weer invoeren bij het importeren van contacten.

Tik op Nee als je geen wachtwoord nodig hebt.

6. Tik op OK.

Contacten herstellen

1. Tik in het tabblad Contacten op > Contactpersonen samenvoegen.
  2. Tik op Contacten importeren/exporteren > Importeren vanaf telefoonopslag of Importeren van SD-kaart.
  3. Als je meer dan één account hebt ingesteld, tik je op het type voor de geïmporteerde contacten.
  4. Als je over meerdere back-ups beschikt, selecteer je de back-up die je wilt importeren en tik je op OK.
  5. Typ het wachtwoord dat je voor deze back-up hebt ingesteld en tik op OK.

Een backup maken van SMS-berichten

Bewaar belangrijke tekstberichten door hier een back-up van te maken zodat je ze indien nodig kunt herstellen naar de app HTC Berichten. De app Berichten maakt een back-up naar het telefoongeheugen of naar je geheugenkaart als je deze hebt geplaatst.
Belangrijk: Van SMS-berichten in het beveiigde vak en van geblokkeerde berichten wordt geen back-up gemaakt. Om zulke berichten in je back-up op te nemen, moet je ze eerst verplaatsen naar het algemene berichtenvak.
  1. Tik in het beginscherm op en vervolgens op Berichten.
  2. Tik op > SMS back-uppen/herstellen > Back-up > SMS backup.
  3. Ter bescherming van je gegevens kun je een wachtwoord voor je back-up instellen. Vergeet dit wachtwoord niet. Je moet het weer invoeren bij het herstellen van berichten.

Als je geen wachtwoord nodig hebt, selecteer je Beveilig deze back-up niet met een wachtwoord.

4. Typ een naam voor de back-up en tik op OK.

Back-up maken van SMS-berichten via mail

Belangrijk:
  • Je moet je e-mailaccount in de app HTC Mail instellen.
  • Van SMS-berichten in het beveiigde vak en van geblokkeerde berichten wordt geen back-up gemaakt. Om zulke berichten in je back-up op te nemen, moet je ze eerst verplaatsen naar het algemene berichtenvak.
  1. Tik in het beginscherm op en vervolgens op Berichten.
  2. Tik op > SMS back-uppen/herstellen.
  3. Tik op Back-up > SMS back-up via mail maken.
  4. Ter bescherming van je gegevens kun je een wachtwoord voor je back-up instellen. Vergeet dit wachtwoord niet. Je moet het weer invoeren bij het herstellen van berichten.

Als je geen wachtwoord nodig hebt, selecteer je Beveilig deze back-up niet met een wachtwoord.

5. Typ je e-mailadres.
  6. Schrijf het bericht en tik op Verzenden.

SMS-berichten herstellen

1. Tik in het beginscherm op en vervolgens op Berichten.
  2. Tik op > SMS back-uppen/herstellen > Herstellen.
  3. Kies hoe je de berichten wilt herstellen en tik op Volgende.
  4. Tik op het te importeren back-upbestand.
  5. Typ het wachtwoord dat je voor deze back-up hebt ingesteld. Als je geen wachtwoord hebt ingesteld, selecteer je Dit back-up bestand is niet met een wachtwoord beveiligd.
  6. Tik op OK.
Om de SMS-berichten te herstellen waarvan via e-mail een back-up is gemaakt, open je het e-mailbericht met het back-upbestand in de applicatie Mail. Tik op de bijlage om deze eerst te downloaden en tik er nogmaals op om het te importeren back-up bestand te openen. Typ het wachtwoord dat je voor deze back-up hebt ingesteld, of selecteer Dit back-up bestand is niet met een wachtwoord beveiligd.