‎HTC Desire 20 pro‎

< < Menu

App-toestemmingen regelen

Wanneer je apps voor de eerste keer gebruikt, wordt je gevraagd om ze toestemming te geven voor toegang tot bepaalde gegevens of functies, zoals je locatie, opslag of microfoon. Dit geeft je meer controle over je apps.
  • Als je vermoedt dat een bepaalde app kwaadaardig is of onnodige toestemmingen vraagt, moet je Weigeren kiezen.
  • Als je kiest voor Weigeren in een vertrouwde app, zou het niet kunnen werken of beperkte functionaliteit kunnen hebben. Als dit gebeurt, ga je naar Instellingen voor het wijzigen van de app-toestemmingen.
  1. Tik vanuit het startscherm op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Tik op Geavanceerd > Toestemmingenbeheer.
  3. Tik op een gegevenstype of functie om te controleren welke apps toestemming hebben om het te gebruiken.
  4. Tik op een app. Kies voor toestaan of weigeren van toegang ervan tot de gegevens of functie.
Tip: Voor het wijzigen van de verschillende soorten toestemmingen voor een app, houd je de app ingedrukt op het scherm Home of het scherm Apps en vervolgens tik je op Information icon > Toestemmingen.