HTC Desire 12‎

< < Menu

Ik denk dat mijn microfoon kapot is. Wat moet ik doen?

Wanneer een telefoon problemen ondervindt met vervormde audio-invoerkwaliteit, problemen heeft om gehoord te worden tijdens gesprekken, of als geen audio aanwezig is in video-opnamen, is het belangrijk om te controleren of het probleem ligt bij de microfoon of bij een andere component of app.
  • Als de telefoon twee microfoons heeft, moet je bevestigen welke de problemen ervaart:
    • Als het probleem optreedt bij oproepen maar niet bij de luidspreker, ligt het probleem bij de primaire microfoon.
    • Als het probleem alleen optreedt bij het gebruik van apps die audio opnemen, ligt het probleem bij de secundaire microfoon.
    • Als het probleem optreedt bij beide van het bovenstaande, is het probleem wellicht niet gerelateerd aan de microfoon(s).
  • Controleer de microfoonopening op de telefoon en zorg ervoor dat het vrij is van vuil of pluis, en dat het niet wordt afgedekt wanneer de telefoon wordt vastgehouden. Voor de locatie van de microfoon(s) op je telefoon, controleer je de gebruikershandleiding of de informatie op de ondersteuningssite voor je telefoon.
  • Als de primaire microfoon problemen ondervindt, moet je proberen om een oproep te plaatsen met gebruik van een VOIP-app, zoals Skype. Als het probleem alleen optreedt bij het maken van oproepen op het netwerk van de aanbieder en niet op VOIP, wordt het probleem niet veroorzaakt door de microfoon en je moet contact opnemen met je aanbieder over mogelijke netwerkproblemen.
  • Als het probleem ligt bij de secundaire microfoon, moet je proberen om audio op te nemen met gebruik van een andere app, zoals video-opname met de app Camera of met gebruik van een app voor spraakopname. Als het probleem alleen optreedt met één app, ligt het probleem bij de app en niet bij de microfoon. Installeer de app opnieuw of werk de app bij, of gebruik in plaats daarvan een andere app die goed werkt.

Hoe test ik de microfoon van mijn telefoon?

HTC Android-telefoons hebben een ingebouwd diagnostisch hulpprogramma dat kan worden gebruikt om te bevestigen of het probleem ligt bij de microfoon of de luidsprekerhardware.

1. Herstart in Veilige modus door de knop AAN/UIT ingedrukt te houden, en tik en houd vervolgens Uitschakelen ingedrukt totdat de prompt Opnieuw opstarten in veilige modus wordt weergegeven. Tik op OK.
  2. Nadat de telefoon is herstart, open je de kiezer en bel je *#*#3424#*#*.
  3. Als je hierom wordt gevraagd, tik je op ACCEPTEREN.
  4. Controleer de Audiotest en tik vervolgens op UITVOEREN.
  5. Volg de instructies voor het testen van de luidsprekers en microfoon.
  6. Herstart de telefoon om Veilige modus af te sluiten.