HTC Desire 12+‎

< < Menu

App-toestemmingen regelen

Wanneer je apps voor de eerste keer opent, wordt je gevraagd om ze toestemming te verlenen voor toegang tot bepaalde gegevens of functies, zoals contacten of de microfoon. Hierdoor krijg je meer controle over welke apps geautoriseerde toegang hebben.

• Als je vermoedt dat een bepaalde app kwaadaardig is of onnodige toestemmingen vraagt, moet je Weigeren kiezen om je telefoon te beschermen.
  • Wanneer je Weigeren kiest in een vertrouwde app, kun je de app wellicht niet gebruiken en heb je wellicht geen toegang tot de volledige functionaliteit. Wanneer dit gebeurt, ga je naar Instellingen voor het wijzigen van de app-toestemmingen.
  1. Veeg in het Beginscherm omhoog en tik dan op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Tik op App-machtigingen en tik dan op het gegevenstype of de functie om te kiezen welke apps toegang hebben.
  3. Schakel de Aan/uit-schakelaar van de app in om toegang te verstrekken tot de gegevens of functies.
Tip: Om de gegevenstypes waarvoor een app toegang heeft te wijzigen, houd je de app op het startscherm of het scherm Apps vast, tik je op Information icon en vervolgend op Machtigingen.