HTC Desire 12+‎

< < Menu

Hoe bespaart Doze-modus batterijspanning?

Vanaf Android 6 Marshmallow helpt Doze-modus om de levensduur van de batterij te besparen door je telefoon in een diepe slaapstand te zetten wanneer je het een langere periode niet gebruikt. Wanneer je telefoon niet wordt opgeladen, het scherm is uitgeschakeld en je telefoon enige tijd niet is bewogen—zoals van de ene op de andere dag—gaat het automatisch naar Doze-modus.
Wanneer het in de Doze-modus staat:
  • Wi‍-Fi worden scans niet uitgevoerd, zelfs als je Wi‍-Fi-verbinding is ingeschakeld.
  • Apps hebben geen netwerktoegang.
  • Achtergrondactiviteiten, zoals synchroniseren en uploaden, worden gepauzeerd en in de wachtrij geplaatst totdat de telefoon de Doze-modus afsluit.

Maar als de telefoon al een zeer lange tijd in de Doze-modus staat, voert het periodiek de vertraagde activiteiten uit gedurende een korte periode en keert terug naar de Doze-modus.

• Je ontvangt wel nog telefoonoproepen, sms- en mms-berichten.
Opmerking:
  • Meldingen verlaten je telefoon niet vanuit de Doze-modus. Je ontvangt meldingen nadat een van de bovenstaande situaties is opgetreden en je telefoon verlaat de Doze-modus.
  • Als je een andere app gebruikt voor MMS, ontvang je wellicht geen MMS-berichten in de Doze-modus. Je kunt de instelling Optimalisatie batterij gebruiken voor het uitschakelen van batterij-optimalisatie voor je app. Raadpleeg de gebruikershandleiding of how-to's voor details over deze instelling.