HTC U12 life‎

< < Menu

Android 8.0

Android 8.0 biedt nieuwe functies die het werken met apps en instellingen nog gemakkelijker maakt. Hier vind je een overzicht van enkele van de nieuwe functies.

Beeld-in-beeld

Wil je een video bekijken terwijl je tegelijkertijd een andere app gebruikt? Gebruik de functie Beeld-in-beeld om de video te minimaliseren naar een klein venster. Voor details wordt verwezen naar Beeld-in-beeld gebruiken.

Snooze-meldingen

Negeer tijdelijk meldingen om je venster Meldingen of het vergrendelingsscherm vrij te maken van rommel.

Zie App-meldingen beheren of Scherm blokkeren.

Pictogrambadges

Weet meteen of er meldingen in wacht zijn voor een app met pictogrambadges. Er verschijnt een klein punt op een app-pictogram. Dit geeft aan dat je een melding hebt gemist. Punten verschijnen op app-pictogrammen op het scherm Alle apps en op het Startscherm. Houd het app-pictogram ingedrukt om een verkorte versie van de beschikbare meldingen te zien. Zie Pictogrambadges in- of uitschakelen.

Herwerkt scherm Instellingen

Het hoofdscherm Instellingen werd gereorganiseerd om het korter en eenvoudiger te maken. Tik op een categorie en navigeer naar de gewenste instelling.

Zoek je een instelling, maar weet je niet meer waar die te vinden is? Voer gewoon een zoekactie uit. Tik op en typ dan de eerste letters van de instelling die je zoekt. Tik in de resultatenlijst op het gewenste item om direct naar het scherm ervan te gaan.

Overige functies

• Voel je veiliger wanner je apps installeert van andere bronnen dan de Google Play Store. Het verlenen van toestemming voor het downloaden en installeren van apps van onbekende bronnen gebeurt nu voor elke app afzonderlijk. Zie Applicaties van het web downloaden.
  • Er is een ingebouwde app voor bestandsbeheer die je momenteel eenvoudige dingen laat doen met je mediabestanden, zoals kopiëren, verplaatsen en verwijderen. Veeg in het Startscherm omhoog en zoek en tik vervolgens op Bestanden.