HTC U12 life‎

< < Menu

Waarom reageert mijn telefoon traag en loopt het vast?

Wanneer een smartphone teveel processen verwerkt of de RAM is vol, kan de prestatie van de telefoon hieronder lijden, waardoor het vertraagt, traag werkt of lijkt vast te lopen. Probeer de onderstaande tips die kunnen helpen bij het oplossen van het probleem.

Uitschakelen en vervolgens weer inschakelen

Door de telefoon een paar seconden uit te schakelen wordt de RAM gewist en vernieuwd, waardoor het apparaat wordt teruggezet naar de normale prestatie.
  1. Houd de AAN/UIT-knop ingedrukt totdat de stroomopties worden weergegeven.
  2. Tik op Uitschakelen en wacht totdat de telefoon volledig is uitgeschakeld.
  3. Nadat de telefoon een paar tellen is uitgeschakeld, houd je de AAN/UIT-knop ingedrukt om de telefoon weer in te schakelen.

Je opslagruimte controleren

Sommige apps en processen kunnen trager draaien als er niet voldoende opslagruimte beschikbaar is of als een defecte geheugenkaart wordt geïnstalleerd.
Controleer de opslag van je telefoon in Instellingen > Opslag en verwijder of verplaats bestanden als je te weinig opslagruimte hebt. Als je telefoon een microSD-kaart ondersteunt en er is er eentje geïnstalleerd, moet je proberen om de geheugenkaart te vervangen om te kijken of de prestaties worden verbeterd.

Apps bijwerken vanuit Google Play Store

Zorg ervoor dat al je apps geactualiseerd zijn, aangezien vele app-ontwikkelaars prestatieverbeteringen opnemen in app-updates.

1. Open de app Google Play Store.
  2. Tik op Drawer button en tik op Mijn apps en games. Op het tabblad Updates worden beschikbare updates voor geïnstalleerde apps weergegeven.
  3. Tik op Alles updaten om alle geïnstalleerde apps bij te werken. Voor het bijwerken van specifieke apps, tik je op de knop Update naast de app.

Apps van derden verwijderen

Als je telefoon regelmatig vertraagt of vast loopt, kan er een geïnstalleerd app zijn die zich verkeert gedraagt en teveel van de hulpmiddelen van de telefoon in beslag neemt.

Als het probleem is begonnen na het installeren of tijdens het gebruik van een specifieke app, moet je proberen om die app te verwijderen om te kijken of het probleem hierdoor wordt opgelost.

De software van je telefoon bijwerken

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door een app, controleer je op updates voor de software van je telefoon en als een update beschikbaar is, moet je het downloaden en installeren.

1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op , zoek Software-updates en tik er dan op in de zoekresulaten.
    Opmerking: Bij bepaalde telefoonmodellen moet je mogelijk zoeken naar Systeemupdate.
  3. Tik op Nu controleren.

Voer een reset naar fabriekswaarden uit via Instellingen

Als laatste redmiddel kun je je telefoon resetten naar fabrieksinstellingen. Voordat je dat doet, moet je denken aan het volgende:
  • Door een reset naar fabriekswaarden worden alle gegevens, media en bestanden gewist van je telefoongeheugen. Je raakt ze kwijt en je kunt ze niet meer herstellen als je ze eerder niet hebt gesynchroniseerd of er een back-up van hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je een back-up hebt gemaakt van alle belangrijke informatie en bestanden voordat je verder gaat.
  • Zorg ervoor dat je telefoon naar tenminste 35% is opgeladen voordat je de reset uitvoert, of dat het is verbonden met een HTC-lader en actief wordt opgeladen.
  • Zorg ervoor dat je de naam en het wachtwoord van je Google-account kent. Je hebt dit nodig om je telefoon te ontgrendelen na de reset naar fabriekswaarden.

Voor telefoons met Android 5 Lollipop of hoger, kan Apparaatbeveiliging ingeschakeld zijn, wat betekent dat je na de reset naar fabriekswaarden moet aanmelden met gebruik van dezelfde Google-account die was geregistreerd in je telefoon. Als je het wachtwoord van je Google-account bent vergeten, ga je met gebruik van de webbrowser van je computer naar www.google.com/accounts/recovery om eerst je wachtwoord te resetten.

Voor het uitvoeren van een reset naar fabriekswaarden:

1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Systeem > Resetopties.
  3. Tik op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen herstellen) en vervolgens op Telefoon resetten.

Als je een beveiligingsvergrendeling hebt op het apparaat, moet je tevens je beveiligingsinformatie invoeren.

4. Tik op Alles wissen of tik op OK wanneer je dat wordt gevraagd.

De telefoon wordt herstart en gereset.

Apps opnieuw installeren

Na het resetten van het apparaat, moet je proberen om de prestatie voor en na het opnieuw installeren van je apps te testen. Als het probleem terugkeert nadat apps opnieuw zijn geïnstalleerd, wordt het probleem hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door een applicatie, en die app moet worden verwijderd.