HTC U12 life‎

< < Menu

Wat moet ik doen als ik geen software-updates kan installeren?

Als je een melding van een software-update hebt ontvangen maar dit niet kon installeren op je telefoon, volg je de onderstaande stappen en controleer je of het probleem hierdoor wordt opgelost.

• Zorg ervoor dat je telefoon is verbonden met het netwerk van je aanbieder en niet aan het roamen is. Sommige aanbieders vereisen een verbinding met hun gegevensnetwerk voor het succesvol verifiëren en installeren van de update.
  • Ga naar Instellingen > Apps en meldingen. Tik vervolgens op Alles weergeven... voor het weergeven van de lijst met apps. Zoek en tik op Updater en tik vervolgens op Opslag > Cache wissen.
    Opmerking: Als je Updater niet kunt vinden, tik je op > Systeem weergeven en opnieuw zoeken naar Updater.
  • Herstart je telefoon om Veilige modus af te sluiten. Zie Hoe herstart ik mijn telefoon in de veilige modus? voor details.
Als deze acties niet werken, kan het nodig zijn om je telefoon te resetten naar fabriekswaarden.

Voer een reset naar fabriekswaarden uit via Instellingen

Als laatste redmiddel kun je je telefoon resetten naar fabrieksinstellingen. Voordat je dat doet, moet je denken aan het volgende:
  • Door een reset naar fabriekswaarden worden alle gegevens, media en bestanden gewist van je telefoongeheugen. Je raakt ze kwijt en je kunt ze niet meer herstellen als je ze eerder niet hebt gesynchroniseerd of er een back-up van hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je een back-up hebt gemaakt van alle belangrijke informatie en bestanden voordat je verder gaat.
  • Zorg ervoor dat je telefoon naar tenminste 35% is opgeladen voordat je de reset uitvoert, of dat het is verbonden met een HTC-lader en actief wordt opgeladen.
  • Zorg ervoor dat je de naam en het wachtwoord van je Google-account kent. Je hebt dit nodig om je telefoon te ontgrendelen na de reset naar fabriekswaarden.

Voor telefoons met Android 5 Lollipop of hoger, kan Apparaatbeveiliging ingeschakeld zijn, wat betekent dat je na de reset naar fabriekswaarden moet aanmelden met gebruik van dezelfde Google-account die was geregistreerd in je telefoon. Als je het wachtwoord van je Google-account bent vergeten, ga je met gebruik van de webbrowser van je computer naar www.google.com/accounts/recovery om eerst je wachtwoord te resetten.

Voor het uitvoeren van een reset naar fabriekswaarden:

1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Systeem > Resetopties.
  3. Tik op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen herstellen) en vervolgens op Telefoon resetten.

Als je een beveiligingsvergrendeling hebt op het apparaat, moet je tevens je beveiligingsinformatie invoeren.

4. Tik op Alles wissen of tik op OK wanneer je dat wordt gevraagd.

De telefoon wordt herstart en gereset.