HTC U11‎

< < Menu

Konfigurera Smart Lock

Använd Smart Lock som ett alternativt sätt att låsa upp telefonen i fall du glömt lösenordet, PIN-koden eller mönster. Ställ in Smart Lock för att låsa upp telefonen när telefonen känner igen ditt ansikte eller röst.

Du kan också ställa in den att hålla telefonen upplåst i vissa situationer, till exempel när du har telefonen med dig och du befinner dig på en säker plats.

1. Från Startskärm svep uppåt och tryck sedan på Inställningar > Säkerhet.
  2. Tryck på Smart Lock.
    Viktigt: Du måste ha ett skärmlås innan du kan använda Smart Lock. Om du inte har ställt in ett skärmlås trycker du på Skärmlås. Detta kommer att vara din reservmetod för skärmlås.
  3. Bekräfta skärmlåset.
  4. Välj om du vill låsa upp telefonen genom röst eller ansiktsigenkänning eller hålla telefonen olåst när:
    • Du bär telefonen
    • Du befinner dig på en betrodd plats som i ditt hem eller ditt kontor
    • Telefonen är ansluten till en betrodd enhet som din Bluetooth klocka eller bilsystem
  5. Följ instruktionerna på skärmen och tryck sedan på Back button för att återgå till sidan Säkerhet.
  6. Under Säkerhet för enhet, tryck på Settings icon till höger om Skärmlås, tryck på Lås automatiskt och ange den inaktiva tiden innan skärmen låses.
För att göra Smart Lock säkrare och tryggare när du använder ansiktsigenkänning kan du träna HTC U11 att känna igen ditt ansikte i olika situationer, t.ex. när du bär glasögon eller har skägg.

Tryck på Smart Lock, bekräfta skärmlåset, tryck sedan på Betrott ansikte > Förbättra ansiktsmatchningen. Följ anvisningarna på skärmen.

Relaterade guider