HTC U11‎

< < Menu

Tips för längre livslängd för batteriet

Hur länge batteriet räcker innan det behöver laddas beror på hur du använder HTC U11. Prova några av dessa tips för att förlänga batteriets livslängd.

Använda strömsparfunktioner

Hantera dina anslutningar

• Inaktivera trådlösa anslutningar som t.ex. mobildata, Wi‍-Fi eller Bluetooth när de inte används.
  • Starta endast GPS:en när en exakt position behövs, t.ex. när du använder navigering eller navigationsbaserade program. Se Slå på eller stänga av platsinställningen.
  • Aktivera flygplansläge när du inte behöver några trådlösa anslutningar och inte vill få några inkommande samtal eller meddelanden.

Hantera din skärm

Sänk ljusstyrkan, låt skärmen vila när den inte används och om du håller den enkel så sänker du batteriförbrukningen.

Hantera dina program

• Batterioptimering hjälper att förlänga batteriets standby-tid. Se Batterioptimering för program.
  • Begränsa batterianvändningen för program som körs i bakgrunden. Se Aktivera bakgrundsbegränsning i program.
  • Installera den senaste programvaran och uppdateringar av applikationer. Uppdateringar inkluderar ibland prestandaförbättringar för batteriet.
  • Avinstallera eller inaktivera program som du aldrig använder.

Många program kör processer eller synkroniserar data i bakgrunden även när du inte använder dem. Avinstallera program som du inte längre behöver.

Om ett program kom förinstallerat och inte kan avinstalleras, kan inaktivering av programmet ändå hindra det från att köras eller synkronisera i bakgrunden. Se Inaktivera ett program.

Begränsa bakgrundsdata och synkronisering

Bakgrundsdata och synkronisering kan använda mycket batterikraft om du har många program som synkroniserar data i bakgrunden. Programmen bör inte få synkronisera data för ofta. Bestäm vilka program som kan ställas in med längre synkroniseringstider eller som kan synkroniseras manuellt.

• I inställningar, tryck på Konton och synkronisering och kontrollera vilka typer av data som synkroniseras i dina online-konton. När batteriet börjar bli svagt kan du tillfälligt avaktivera synkroniseringen av vissa data.
  • Har du många e-postkonton, överväg att förlänga synkroniseringstiden på vissa konton.

Om du använder programmet HTC e-post, välj ett konto, tryck på Menu icon > Inställningar > Synka, skicka och ta emot och ställ därefter in inställningarna i Synkroniseringsschema.

• När du inte reser mellan olika platser, synkronisera bara väderuppdateringar för den aktuella position du befinner dig på, istället för alla dina upptagna platser. Öppna programmet Väder och tryck på Menu icon för att redigera och ta bort onödiga platser.
  • Välj widgetar med omsorg.

Vissa widgetar synkroniserar ständigt data. Överväg att ta bort de som inte behövs på din startsida.

• I Google Play Store, tryck på Drawer icon > Inställningar och sedan på Uppdatera program automatiskt > Uppdatera inte program automatiskt om du föredrar att uppdatera program manuellt från Google Play Store.

Andra tips

För att klämma ut ytterligare lite batterikraft kan du prova dessa tips:

• Dämpa ringsignalen och mediavolymen.
  • Minimera användning av vibration- eller ljudfeedback. I inställningar, tryck på Ljud & meddelande > Avancerad och välj de som du inte behöver och kan inaktivera.
  • När telefonen har en låg batterinivå, minimera användningen av gester som Edge Sense och Motion Launch. Du kan tillfälligt stänga av dem i Inställningar.
  • Kontrollera dina programinställningar eftersom du kan få fler tips på hur du kan optimera batteriet.