HTC U11‎

< < Menu

Mata in text

Tangentbordet blir tillgängligt när du trycker på ett programs textfält.
  • Tryck på tangenterna på tangentbordet på skärmen för att mata in bokstäver och siffror, interpunktion och symboler.
  • Tryck på TouchPal keyboard Shift key för att mata in en stor bokstav. Tryck två gånger för att slå på caps lock.
  • Tryck och håll in tangenter med grå tecken längst upp eller ner för att skriva in siffror, symboler eller bokstäver med diakritiska tecken. Vissa tangenter har flera tecken eller diakritiska tecken associerade till sig.
  • Tryck på TouchPal keyboard Numeric key för att visa siffror och symboltangenter. Tryck på TouchPal keyboard Alphabet key för att återgå till huvudtangentbordet.
  • Tryck på TouchPal keyboard Emoji key för att välja mellan många olika emojis.
  • Tryck på TouchPal keyboard Settings key för att kolla in fler funktioner, alternativ och inställningar.Du kan ändra storleken på tangentbordets utrymme, ändra layout och design, ladda ner ordböcker och mer.
  • Tryck på Back button för att stänga tangentbordet på skärmen.

Hur kan jag skriva snabbare?

Skärmtangentbordet på telefonen är mycket anpassningsbart. Du kan ändra dess inställningar och alternativ för att förbättra din skrivupplevelse.

Här är några tips som du kan prova:

• Visa sifferknapparna på den översta raden på tangentbordet. Gå till Inställningar och tryck på Språk och tangentbord. Tryck på Virtuellt tangentbord > TouchPal - HTC Sense-version > Allmänna inställningar. Välj Antal rader.
  • Slå på prediktiv textinmatning.Gå till Inställningar och tryck på Språk och tangentbord. Tryck på Virtuellt tangentbord > TouchPal - HTC Sense-version > Smart inmatning och se till att Kontextuell förutsägelse är vald. Detta alternativ gör det möjligt att föreslå nästa ord och gör också att tangentbordet lär sig dina vanliga ordmönster för en bättre föreslagning av ord.
  • Växla till liggande läge.Svep nedåt med två fingrar från statusfältet och kontrollera om Rotera automatiskt är påslagen. Öppna appen du behöver och tryck sedan på ett textfält för att visa tangentbordet. Vrid telefonen i sidled för att ha ett större tangentbord.
    Du kan sedan trycka på TouchPal keyboard Settings key > Dela.
    Screen showing a split TouchPal keyboard.
  • Ändra storlek och flytta tangentbordet.
    Screen showing the resize button for resizing the TouchPal keyboard.

Öppna appen du behöver och tryck sedan på ett textfält för att visa tangentbordet. Tryck på TouchPal keyboard Settings key och tryck sedan på Ändra storlek. Dra i en av pilarna för att ändra tangentbordets storlek.

För att flytta upp tangentbordet dra mittknappen uppåt.

Screen showing how to move the TouchPal keyboard using an upward finger gesture.

Tala in textinmatning

1. Tryck på ett område där du vill ange text.
  2. På tangentbordet på skärmen, tryck och håll på TouchPal keyboard Voice input key.
  3. När du ser mikrofonknappen och orden "‍Försök att säga något"‍, säg de ord du vill skriva in.
  4. Ange skiljetecken genom att säga namnet. Säg t.ex. "‍komma"‍.

Aktivera smarta tangentbordsalternativ

Slå på tangentbordets avancerade funktioner som hjälper dig skriva snabbare, såsom kontextuell förutsägelse, automatisk korrigering och mer.
  1. Från Startskärm svep uppåt och tryck sedan på Inställningar > Språk och tangentbord.
  2. Tryck på Virtuellt tangentbord > TouchPal - HTC Sense-version > Smart inmatning.
  3. Välj de alternativ som du vill aktivera.