HTC U11‎

< < Menu

Batterioptimering för program

När du har anslutningar som Wi‍-Fi påslagna medan telefonen är i viloläge, kan vissa program fortfarande använda batteriet. Från och med Android 6.0 är batterioptimeringen aktiverad som standard för alla program. Detta hjälper att förlänga batteriets standby-tid när du inte använder telefonen.

Telefonen måste vara inaktiv under en längre tid innan batterioptimeringen aktiveras.

Stänga av batterioptimering för program

Om det finns program som du inte vill ska ha batterioptimeringen aktiverad, så kan du stänga av funktionen i dessa program.
  1. Startskärm svep uppåt, hitta och tryck sedan på Inställningar.
  2. Tryck på Batteri.
  3. Tryck på Menu button > Batterioptimering.
  4. Tryck på Inte optimerat > Alla program för att se listan över alla program.
  5. För att stänga av batterioptimering i ett program, tryck på programnamnet och sedan på Optimera inte > Klart.

Upprepa denna åtgärd för att stänga av optimering för andra program.

För att filtrera listan och se vilka program som har batterioptimeringen inaktiverad, tryck på Alla program > Inte optimerat.