HTC U11‎

< < Menu

Varför är telefonen långsam och låser sig?

När en smartphone hanterar för många processer eller RAM-minnet är fullt kan telefonens prestanda bli lidande, vilket gör att den blir slö, är långsam eller verkar låsa sig. Prova tipsen nedan som kan hjälpa till att lösa problemet.

Stänga av och sedan slå på igen

Stänga av telefonen under några sekunder rensar och uppdaterar RAM, och återställer enheten till normal prestanda.
  1. Tryck och håll ned STRÖM-knappen tills en meny visas.
  2. Tryck på Stäng av och vänta tills telefonen stängs av helt.
  3. Håll telefonen avstängd i cirka en minut. Tryck sedan på STRÖM-knappen för att slå på telefonen igen.

Kontrollera ditt lagringsutrymme

Vissa program och processer kan köras långsammare om det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme eller om ett felaktigt minneskort är installerat.
Kontrollera telefonens lagring i Inställningar > Lagring och ta bort eller flytta filer om lagringsutrymmet är för lågt. Om telefonen stöder ett microSD-kort och det är installerat, försök att byta ut minneskortet för att se om det förbättrar prestandan.

Uppdatera program från Google Play Store

Se till att alla dina program är uppdaterade, eftersom många programutvecklare tar med prestandaförbättringar i programdateringar.

1. Öppna programmet Google Play Store.
  2. Tryck på Drawer button och tryck sedan på Mina program och spel. I fliken Uppdateringar kommer tillgängliga uppdateringar för installerade program att visas.
  3. Tryck på Uppdatera alla för att uppdatera alla installerade program. Om du vill uppdatera särskilda program trycker du på Uppdatera-knappen bredvid programmet.

Avinstallera tredjepartsprogram

Om telefonen är långsam eller låser sig ofta, kan det finnas ett program som uppför sig fel och tar upp för mycket av telefonens resurser.

Om problemen började efter att ha installerat eller när du använder ett visst program, försök att avinstallera programmet för att se om det löser problemet.

Uppdatera telefonens programvara

Om problemet inte orsakas av ett program, sök efter uppdateringar till telefonens programvara. Om det finns en uppdatering, hämta och installera den.

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på , sök efter Programvaruuppdateringar och tryck sedan på det i sökresultaten.
    Obs!: I vissa telefonmodeller kan du behöva söka efter Systemuppdatering.
  3. Klicka på Sök nu.

Utföra en fabriksåterställning via Inställningar

Som en sista utväg kan du återställa telefonen till fabriksinställningar. Innan du gör det, bör du vara medveten om följande:
  • En fabriksåterställning raderar alla data, media och filer från telefonens lagring. Du kommer att förlora dem och kommer inte att kunna återställa dem om du inte har synkroniserat eller säkerhetskopierat dem innan. Se till att du har säkerhetskopierat all viktig information och filer innan du fortsätter.
  • Se till att telefonen är laddad till minst 35 % innan du utför återställningen eller är ansluten till en HTC-laddare och håller på att laddas.
  • Se till att du kan ditt Google-kontonamn och lösenord. Du behöver dem för att låsa upp telefonen efter fabriksåterställningen.

För telefoner med Android 5 eller högre kan Enhetsskydd aktiveras. Detta innebär att efter en fabriksåterställning så måste du logga in med samma Google-konto som var inloggat på telefonen. Om du har glömt ditt lösenord för Google-kontot, använd datorns webbläsare och gå till www.google.com/accounts/recovery för att återställa lösenordet först.

För att utföra en fabriksåterställning:

1. Gå till Inställningar.
  2. Gör ett av följande:
    • Tryck på System > Återställ alternativ.
    • Tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
  3. Tryck på Radera alla data (fabriksåterställning) och tryck sedan på Återställ telefonen.
    Obs!: Du kan behöva bläddra hela vägen för att läsa allt på skärmen och aktivera Återställ telefonen-knappen.
  4. Om du har ett säkerhetslås på telefonen måste du ange dina säkerhetsuppgifter innan du kan fortsätta.
  5. Tryck på Radera allt eller tryck på OK när du tillfrågas.

Telefonen kommer att starta om och återställas.

Installera om program

Efter återställning av enheten, försök att testa prestandan före och efter ominstallation av programmen. Om problemet kvarstår efter att program har installerats om beror problemet troligtvis på ett program som i så fall måste avinstalleras.