HTC U11‎

< < Menu

Varför kan jag inte väcka eller låsa upp min telefon med mitt fingeravtryck?

Om telefonen inte vaknar eller låses upp när du rör fingeravtrycksläsaren, kontrollera följande:
  • I Inställningar > Fingeravtrycksläsare, kontrollera att Skärmväckning har markerats, om du bara behöver väcka telefonen från viloläge.
  • Se till att närhetssensorn inte täcks över när du håller telefonen. Se användarhandboken för att se var denna sensor finns.
  • Se till att fingret inte är blött, för torrt eller smutsigt.
  • Ha inte på dig handskar när du använder fingeravtrycksläsaren.
  • Tryck på fingeravtrycksläsaren i minst 2 sekunder, så att den känner igen ditt fingeravtryck.
  • Om du inte har använt fingeravtrycksläsaren för att låsa upp din telefon under de senaste 72 timmarna, måste du använda ett alternativ till skärmslås — PIN-kod, lösenord eller mönster — för att låsa upp telefonen.
  • Om du loggade in på ett Exchange ActiveSync-konto med en säkerhetsprocedur som endast tillåter användning av alternativ till skärmslås — till exempel PIN-kod, lösenord eller mönster — kanske du inte kan använda fingeravtrycksläsaren för att låsa upp telefonen.

Kontrollera med din Exchange Server-administratör om Exchange ActiveSync säkerhetsprocedurer tillåter användning av fingeravtrycksläsaren för att låsa upp telefonen.