HTC U11‎

< < Menu

Vad ska jag göra om telefonen startas om men inte hela vägen till startsidan?

När telefonen inte kan starta till startsidan eller startas om kan den ha problem med att starta operativsystemet. I dessa fall kan skärmen visa en varningsikon såsom en röd triangel med ett utropstecken eller visa HTC eller operatörens startbild men inte gå till startsidan innan den startas om. Du kan använda en av tre olika knappkombinationer för att tvinga telefonen att starta omstartprocessen. Se Hur startar jag om telefonen med maskinvaruknapparna? för mer information.

Om telefonen fortfarande inte kan starta till startsidan kan du behöva återställa telefonen till fabriksinställningar. Eftersom telefonen inte startar ordentligt, kan fabriksåterställning endast utföras med hjälp av speciella kommandon utanför enhetens inställningar. Se Hur utför jag en fabriksåterställning med maskinvaruknapparna? för mer information.

Hur utför jag en fabriksåterställning med maskinvaruknapparna?

Innan du utför en fabriksåterställning bör du vara medveten om följande:
  • En fabriksåterställning raderar alla data, media och filer från telefonens lagring. Du kommer att förlora dem och kommer inte att kunna återställa dem om du inte har synkroniserat eller säkerhetskopierat dem innan. Se till att du har säkerhetskopierat all viktig information och filer innan du fortsätter.
  • Se till att telefonen är laddad till minst 35 % innan du utför återställningen eller är ansluten till en HTC-laddare och håller på att laddas.
  • Se till att du kan ditt Google-kontonamn och lösenord. Du behöver dem för att låsa upp telefonen efter fabriksåterställningen.

För telefoner med Android 5 eller högre kan Enhetsskydd aktiveras. Detta innebär att efter en fabriksåterställning så måste du logga in med samma Google-konto som var inloggat på telefonen. Om du har glömt ditt lösenord för Google-kontot, använd datorns webbläsare och gå till www.google.com/accounts/recovery för att återställa lösenordet först.

För att utföra en fabriksåterställning:

1. Slå av telefonen.
  2. Gör ett av följande:
    Telefonmodeller Gör så här
    Telefoner med tryckkänsliga knappar såsom HTC EXODUS 1 och HTC U12‍+
    1. Tryck och håll nere STRÖM-knappen.
    2. När telefonen vibrerar släpper du fingret och trycker genast på VOLYM NER-knappen.
    Andra HTC-telefoner
    1. Tryck och håll in STRÖM- och VOLYM NER-knapparna.

Obs! På vissa telefoner kan du behöva hålla ner VOLYM UPP istället.

2. Släpp knapparna när du ser skärmen Hämtningsläge.
    3. Tryck på VOLYM NER för att bläddra till alternativet Omstart till bootloader och tryck sedan på STRÖM-knappen för att välja det.
  3. Fortsätt trycka ner VOLYM NER tills du har valt alternativet Starta till återställningsläge och tryck sedan på STRÖM-knappen.
  4. När du ser ett utropstecken på skärmen gör du något av följande:
    • I telefoner som har tryckkänsliga knappar såsom HTC EXODUS 1 ochHTC U12+, tryck och håll nere VOLYM UPP-knappen.
    • På andra HTC-telefoner, tryck och håll nere knapparna STRÖM och VOLYM UPP.
    Du ser då skärmen Återställningsläge.
  5. Tryck på VOLYM NER för att bläddra till alternativet Radera data/fabriksåterställning och tryck sedan på STRÖM-knappen för att välja det.
  6. Om du blir ombedd att bekräfta, tryck på VOLYM NER för att välja Ja, och tryck sedan på STRÖM-knappen.
Obs!: Se till att du inte väljer andra alternativ på skärmen starthanterare. Detta kan upphäva garantin eller göra telefonen oanvändbar.