HTC U11‎

< < Menu

Jag tror att mikrofonen är trasig. Vad ska jag göra?

När en telefon har problem med förvrängd ljudkvalitet, problem att höras under samtal eller inget ljud i videoinspelningar, är det viktigt att kontrollera om problemet är med mikrofonen eller med en annan komponent eller ett program.
  • Bekräfta vilken mikrofon som har problemet:
    • Om problemet uppstår vid samtal men inte på högtalartelefon, är problemet den primära mikrofonen.
    • Om problemet uppstår endast när du använder program som spela in ljud, är problemet den andra mikrofonen.
    • Om problemet uppstår i båda fallen ovan kanske problemet inte är knutet till mikrofonen/mikrofonerna.
  • Kontrollera mikrofonhålen på telefonen och se till att de är fria från skräp eller ludd, och att de inte täcks över när telefonen hålls. För mikrofonens/mikrofonernas placering på telefonen, kontrollera bruksanvisningen eller support webbplatsen för information om din telefon.
  • Om den primära mikrofonen har problem, försök att ringa ett samtal med ett VoIP-program, såsom Skype. Om problemet endast uppstår när du ringer samtal på operatörens närverk och inte på VoIP, beror inte problemet på mikrofonen och du bör prata med din operatör om möjliga nätverksproblem.
  • Om problemet är den andra mikrofonen, försök att spela in ljud med ett annat program - såsom videoinspelning med Kamera-programmet eller med ett röstinspelningsprogram. Om problemet endast uppstår med ett program, är det programmet som är problemet och inte mikrofonen. Installera om eller uppdatera programmet eller använd ett annat program som fungerar på rätt sätt i stället.

Hur testar jag telefonens mikrofon?

HTC Android telefoner har ett inbyggt diagnosverktyg för hårdvara som kan användas för att bekräfta om det finns problem med mikrofonens eller högtalarens hårdvara.

1. Starta om till Säkert läge:
    • Android 6: Tryck på och håll in STRÖM-knappen och tryck sedan på och håll in Stäng av tills meddelandet Starta om i felsäkert läge visas. Tryck på OK.
    • Android 7 och senare: Tryck på och håll in STRÖM-knappen och tryck sedan på Stäng av tills telefonen startar om.
  2. Efter att telefonen startar om, öppna uppringaren och slå *#*#3424#*#*.
  3. Tryck vid uppmaning på Acceptera.
  4. Välj Ljudtest och tryck sedan på Kör.
  5. Följ instruktionerna för att testa högtalare och mikrofon.
  6. Starta om telefonen för att avsluta Säkert läge.