HTC U11‎

< < Menu

Jeg tror min mikrofon er gået i stykker. Hvad skal jeg gøre?

Hvis en telefon har problemer med forvrænget lydinput, problemer med lyden under opkald, eller manglende lyd i videooptagelser, er det vigtigt at kontrollere, om problemet ligger hos mikrofon eller med en anden komponent eller program.
  • Bekræft hvilken mikrofon, der giver problemet:
    • Hvis problemet forekommer under opkald, men ikke på højttalertelefon, skyldes det den primære mikrofon.
    • Hvis problemet kun opstår, mens du bruger programmer, der optager lyd, er problemet med de andre mikrofoner.
    • Hvis problemet forekommer i begge af ovenstående tilfælde, er problemet muligvis ikke relateret til mikrofonerne.
  • Tjek at mikrofonhullerne i telefonen ikke er stoppet til med snavs eller lommeuld, og at de ikke dækkes til, når du holder om telefonen. Du kan se, hvor mikrofonerne sidder på din telefon, ved at kigge i brugsanvisningen eller support-webstedet for oplysninger om din telefon.
  • Hvis den primære mikrofon giver problemer, kan du prøve at foretage et opkald via et VOIP-program som fx Skype Hvis problemet kun opstår under opkald på mobilnetværket og ikke under VOIP, er problemet ikke forårsaget af mikrofonen, og du bør tale med din udbyder om mulige problemer med netværket.
  • Hvis problemet omhandler de andre mikrofoner, kan du prøve at optage lyd med et andet program som fx en videooptagelse med programmet Kamera eller ved at bruge et program til optagelse af tale. Hvis problemet kun forekommer med ét program, ligger problemet i programmet og ikke i mikrofonerne. Prøv at geninstallere eller opdatere programmet, eller brug et andet program, der fungerer korrekt i stedet.

Hvordan tester jeg telefonens mikrofon?

HTC Android-telefoner har et indbygget værktøj til at fejlsøge hardware, som kan bruges til at bekræfte, om problemet findes ved mikrofonen eller højttaleren.

1. Genstart i Sikker tilstand:
    • Android 6: Hold knappen TÆND/SLUK nede og hold så Sluk nede, indtil Genstart i sikker tilstand vises. Tryk på OK.
    • Android 7 og nyere: Hold knappen TÆND/SLUK nede og hold så Sluk nede, indtil telefonen genstarter.
  2. Når telefonen genstarter, åbner du opkaldstastaturet og taster *#*#3424#*#*.
  3. Tryk på Accepter, hvis du bliver bedt om det.
  4. Vælg Test af lyd og tryk så på Kør.
  5. Følg instruktionerne for at teste højttalere og mikrofon.
  6. Genstart telefonen for at forlade Sikker tilstand.