HTC U11+‎

< < Menu

Fingeravtrycksläsare

Du kan snabbt väcka och låsa upp HTC U11‍+ med hjälp av ditt fingeravtryck. Du kan lägga till upp till 5 fingeravtryck.

Vid inställning och användning av fingeravtrycksläsaren, följ dessa tips:

• Se till att fingret och fingeravtrycksläsaren är torra och rena.
  • Använd hela fingerdynan, inklusive sidorna och toppen.
  • När du registrerar ditt fingeravtryck, rör skannern tills den vibrerar.
  • Fingeravtrycksläsaren har en läsbarhet på 360°, du kan röra skannern med ett registrerat finger i valfri vinkel för att slå på skärmen eller låsa upp HTC U11‍+.
Obs!: Du kanske inte kan ställa in fingeravtrycksläsare för att låsa upp HTC U11‍+ om du har loggat in på ett ActiveSyncExchange-konto som kräver att du ställa in ett annat skärmlåsalternativ (såsom lösenord). Kolla med din Exchange Server-administratör om ditt ActiveSyncExchange-konto stöder fingeravtrycksläsaren.

Lägga till en fingeravtryck första gången

1. Från Startskärm svep uppåt, hitta och tryck sedan på Inställningar > Fingeravtrycksläsare.
  2. Tryck på Lägg till fingeravtryck.

Om du inte redan har ställt in ett skärmlås blir du ombedd att välja och ställa in ett säkerhetskopieringsmönster, en PIN-kod eller ett lösenord för att låsa upp telefonen. Se Ställa in ett skärmlås.

3. Om du uppmanas väljer du hur du vill visa meddelandeinnehåll när telefonen är låst och trycker sedan på Klart.
  4. Tryck på fingeravtrycksläsaren eller på Starta.
  5. Placera det finger du vill använda på scannern tills den vibrerar och lyft sedan upp fingret.
  6. Rör skannern upprepade gånger tills fingeravtrycket har registrerats. Du får bäst resultat om du håller fingret åt samma håll när du rör skannern.
  7. När du har registrerat ditt fingeravtryck, tryck på Klart.
Nu kan du använda ditt fingeravtryck för att väcka och låsa upp telefon.
Viktigt: Du måste ange ditt backup mönster, PIN-kod eller lösenord för låsskärmen om skannern inte känner igen ditt fingeravtryck efter fem försök. Du har bara 10 ytterligare försök innan din data raderas från telefon.

Inställningar för fingeravtrycksläsare

Det finns vissa saker som du kan göra med fingeravtrycksläsaren med eller utan att ditt fingeravtryck har lagts till. Dessa funktionen kan slås på eller stängas av i Inställningar.
  1. Från Startskärm svep uppåt, hitta och tryck sedan på Inställningar > Fingeravtrycksläsare.
  2. Ange ditt mönster, PIN-kod eller lösenord.
  3. När du rör fingeravtrycksläsaren bör funktionerna nedan fungera även utan att ditt fingeravtryck har lagts till. Du kan slå på eller stänga av dessa funktioner:
    • Skärmväckning: Vaknar till låsskärmen.
    • Tryck för att ta en selfie: Tar selfies när du använder läget selfie-foto eller selfie-video i HTC Kamera-programmet. Den här funktionen är endast tillgänglig i telefoner som har fingeravtrycksläsaren på den bakre panelen.
  4. För att hantera dina fingeravtryck:
    • Tryck på Lägg till fingeravtryck för att lägga till ett eller flera fingeravtryck som du kan använda för att låsa upp telefonen.
    • Välj eller rensa Vibrera vid skanning beroende på om du vill ha vibrationsfeedback när du rör fingeravtrycksläsaren.
    • Tryck på ett registrerat fingeravtryck för att byta namn eller ta bort det.
    • Tryck på Återställ fingeravtrycksläsare för att radera alla registrerade fingeravtryck.