HTC U11+‎

< < Menu

Android 8.0

Android 8.0 har nya funktioner som gör det ännu bekvämare arbeta med program och inställningar. Här är en översikt över vissa av dess nya funktioner.

Bild-i-bild

Vill du titta på en video samtidigt som du använder ett annat program? Använd funktionen bild-i-bild för att minimera videon i ett litet fönster. För mer information, se Använda bild-i-bild.

Snooze-meddelanden

Avvisa tillfälligt meddelanden för att rensa upp på meddelandepanelen eller låsskärmen.

För mer information, se Hantera appanmälningar eller Låsskärm.

Ikonmärken

Med ikonmärken kan du få veta på en gång om du har meddelanden som väntar för ett program. En liten punkt visas på en programikon som anger att det finns ett meddelande som du kanske har missat. Punkter visas på programikoner både på sidan Alla program och på Startskärm. Tryck och håll ner programikonen för att visa en kortfattad version av tillgängliga meddelanden. Se Slå på och stänga av ikonmärken.

Omgjord skärm för Inställningar

Huvudskärmen för Inställningar har omorganiserats för att göra den kortare och enklare. Tryck på en kategori och navigera till den inställning som du vill ha.

Letar du efter en inställning men kan inte komma ihåg var den är? Utför en sökning. Tryck på och skriv de första bokstäverna i inställningen som du letar efter. I resultatlistan trycker du på objektet som du vill gå direkt till på skärmen.

Andra funktioner

• Känn dig tryggare när du installerar program från andra källor än Google Play Store. Att bevilja tillstånd för nedladdning och installation av program från okända källor är nu baserat på ett program. Se Hämta program från webben.
  • Det finns ett inbyggt filhanteringsprogram som för du kan använda för att göra enkla saker med dina mediefiler, så som kopiera, flytta och ta bort. På Startskärm svep uppåt, hitta och tryck sedan på Filer.