HTC U11+‎

< < Menu

Jag uppmanas ständigt att ge behörighet när jag använder program. Vad beror det på?

Android 6 och senare har förbättrat sättet program får tillgång till vissa uppgifter eller funktioner, t ex kontakter eller mikrofonen. När du öppnar program för första gången blir du ombedd att ge behörighet, så att du har mer kontroll över vilka program som har godkänd tillgång. Detta hjälper till att skydda din telefon och sekretess.
  • När du väljer Neka kanske du inte kan använda programmet eller komma åt dess funktioner.
  • Om du misstänker att ett visst program är skadlig eller begär onödiga behörigheter, bör du välja Neka för att skydda din telefon.
  • Om du inte kan öppna ett program eller har problem med några av dess funktioner, kanske du har nekat vissa program-behörigheter.

Hur ändrar jag programbehörigheter?

1. Gör ett av följande:
    • Tryck på Program och meddelanden > Programinformation.
    • Tryck på Program.
  2. Tryck på programmet som du vill konfigurera.
  3. Tryck på Behörigheter och välj vilka behörigheter som ska aktiveras.
Tips: I Android 7 eller senare kan du också trycka på och hålla nere programikonen. Tryck på Information icon och sedan på Behörigheter.