HTC U11+‎

< < Menu

Hvorfor er min telefon langsom og fryser?

Når en smartphone skal udføre alt for mange processer, eller RAM'en er fuld, kan telefonens ydeevne blive forringet, hvilket gør den langsommere eller får den til at fryse. Prøv nedenstående tips, som kan hjælpe med at løse problemet.

Sluk og tænd for enheden

Hvis du lader telefonen være slukket i nogle sekunder, vil det rydde RAM'en og gendanne enheden til normal drift.
  1. Hold TÆND/SLUK-knappen nede, indtil tænd/sluk-valgmuligheden vises.
  2. Tryk på Sluk og vent, indtil telefonen er helt slukket.
  3. Når telefonen har været slukket et øjeblik, kan du holde TÆND/SLUK nede for at tænde for telefonen igen.

Tjek din hukommelse

Nogle programmer og processer kan køre langsommere, hvis der ikke er nok hukommelse tilgængelig, eller hvis det installerede lagerkort er defekt.
Tjek din telefons hukommelse i Indstillinger > Hukommelse og slet eller flyt filer, hvis hukommelsen er for lav. Hvis telefonen understøtter et microSD-kort, og der er installeret et, kan du prøve at udskifte det for at se, om det forbedrer performance.

Opdatér programmer fra Google Play Butik

Sørg for alle dine programmer er opdaterede, da mange programudviklere vil inkludere forbedringer af ydeevnen med programopdateringer.

1. Åbn programmet Google Play Butik.
  2. Tryk på Drawer button, og tryk så på Mine programmer og spil. På fanen Opdateringer vises tilgængelige opdateringer af installerede programmer.
  3. Tryk på Opdater alle for at opdatere alle installerede programmer. Du kan opdatere bestemte programmer ved at trykke på Opdater ved siden af programmet.

Afinstaller tredjepartsprogrammer

Hvis din telefon regelmæssigt bliver langsom eller fryser, kan det skyldes et program, der opfører sig forkert, eller som bruger for mange af telefonens ressourcer.

Hvis problemerne begyndte efter installation eller mens du bruger et bestemt program, kan du prøve at afinstallere programmet for at se, om det løser problemet.

Opdater telefonens software

Hvis problemet ikke forårsages af et program, kan du søge efter opdateringer til telefonens software, og hvis der findes en opdatering, downloade og installere den.

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på , søg efter Softwareopdateringer og tryk så på den i søgeresultaterne.
    Bemærk: På visse telefonmodeller skal du muligvis søge efter Systemopdatering.
  3. Tryk på Kontroller nu.

Foretag en nulstilling til fabriksindstillingerne via Indstillinger

Som en sidste mulighed kan du nulstille telefonen til fabriksindstillingerne. Før du gør det, skal du være opmærksom på følgende:
  • En nulstilling til fabriksindstillingerne vil slette alle data, mediefiler og andre filer fra telefonens hukommelse. Du vil miste dem og vil ikke være i stand til at gendanne dem, hvis du ikke har synkroniseret eller sikkerhedskopieret dem før. Kontroller, at du har sikkerhedskopieret alle vigtige oplysninger og filer, før du fortsætter.
  • Sørg for telefonen er opladet til mindst 35%, før du nulstiller, eller at den er tilsluttet en HTC-oplader og oplades aktivt.
  • Sørg for at du kender Google Kontonavn og adgangskode. Du skal bruge dem til at låse din telefon op efter nulstilling til fabriksindstillingerne.

Ved telefoner med Android 5 Lollipop eller nyere er Beskyttelse af enheden muligvis aktiveret, hvilket betyder, at du, efter en nulstilling til fabriksindstillingerne skal logge ind med samme Google-konto som før. Har du glemt adgangskoden til din Google-konto, kan du bruge din webbrowser på din computer til at gå til www.google.com/accounts/recovery og først nulstille adgangskoden.

Sådan foretager du en fabriksnulstilling:

1. Gå til Indstillinger.
  2. Gør et af følgende:
    • Tryk på System > Nulstil.
    • Tryk på Sikkerhedskopiér og nulstil.
  3. Tryk på Nulstilling af fabriksdata og derefter på Nulstil telefon.

Hvis du har sikkerhedslås på enheden, skal du også indtaste dine sikkerhedsoplysninger.

4. Tryk på Slet alting eller på OK, når du bliver bedt om det.

Telefonen vil genstarte og nulstille.

Geninstaller programmer

Efter nulstilling af enheden kan du prøve at teste performance før og efter du geninstallerer dine programmer. Hvis problemet opstå igen, efter programmerne er geninstalleret, skyldes det sandsynligvis et program, og du vil være nødt til at afinstallere det pågældende program.